Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varmt och skönt!

Jag prioriterar andra saker än datorn just nu. Jag har trots allt ett liv utanför datorvärlden Smile. Hursomhelst har jag hunnit testa på Compiz-fusion lite mer och jag kan bara säga att jag är riktigt imponerad av alla små finesser.En del funktioner var rent av nyttiga!

 

Jag avaktiverade trots detta Compiz-fusion på burken. Detta för att temperaturen på grafikortet steg med 10 grader på datorn samtidigt som den började pipa oroväckande och spel började att lagga. Den gick bra att använda så länge jag inte spelade på burken eller gjorde andra grafiskt krävande saker med en högre temperatur på grafikkortet än normalt.

 

Kollade även upp Virtualbox med Windows XP på min stationära burk och det var inga problem att köra från denna. Har dock haft problem med att köra det över SSH från min bärbara, musen låser sig under körning i både Gnome och Windows XP. Samtidigt har jag bara kunnat kört kommandon utifrån BASH från min bärbara. Slutsats min bärbara dators grafikkort är för klent.

 

Ska dock testa att ställa ner grafiken i  Windows XP till miniminivån då kanske det fungerar bättre över SSH. Alternativt så säljer jag min bärbara och köper en Eee Pc från Siba. Kanske inte för att grafiken är bättre i en sådan men bara för att jag tycker det verkar vara en bra produkt och för att det är en burk med rätt operativsystem på från start.

 

Jag tänker börja handla mer på Siba framöver än tidigare. Ska både köpa scanner och surroundhögtalare snart. Ska bara kolla om de har linuxkompatibel hårdvara först i så fall blir det ett köp snart. Jag behöver  verkligen en scanner så jag slipper låna andras hela tiden och jag har en surroundförstärkare som bara står och samlar damm för tillfället.

 

Dessutom är det ett ställningstagande från mig. Jag stödjer hellre en kedja som säljer datorer med linux förinstallerat än en som bara säljer datorer med Windows Vista&Windows XP!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Compiz Fusion segar ner vid spel, ja.. Det bästa är kanske att skriva ett skript som stänger av Compiz Fusion när du startar vissa tunga applikationer, som till exempel spel då.