Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag är Windows agnostiker :)

Mitt wlan-kort har fungerat alldeles utmärkt under Debian Etch. Det fungerar fortfarande. För er som är oinvigda så har jag Debian på min laptop.

 

Jag besökte en lokal förening i närheten av min bostad. Jag behövde ha tillgång till nätet fort. Sagt och gjort så scannar jag efter nätverket hittar det inte och söker rätt på systemadmin.

 

Jag frågar om nätet är uppe och får svaret att det är det. Jag får login och lösenord och försöker ansluta ifrån ett GUI-program. Men det vägrar ansluta.

 

Problemet är att nätverket är dolt och jag börjar skriva ett sh. script från terminalen. Jag har ett till problem.Då jag har glömt laddaren och mitt batteri i laptopen håller på att dö.

 

Medan jag skriver scriptet dör min laptop. Varefter ställets besserwisser(Not: Denna person är inte sysadmin) dyker upp och säger något i stil med du är ju inte så duktig på datorer.

 

Hur förklarar man för en som inte vet vad linux och knappt Windows är vad jag håller på med. Att saker inte alltid är så enkla i Linux som de är under Windows. Det enda han ser är att jag inte lyckas koppla upp mig mot deras trådlösa nätverk. Medan andra som kan mindre om datorer har lyckats med detta under Windows utan problem.

 

Jag har ingen lust att argumentera något med någon som ska prata och prata och som redan har sin åsikt klar Smile I hans ögon vet jag inte vad jag håller på med. Den diskussionen orkar jag inte ta. Men jag vet vad GNU/Linux är och jag lyckades faktiskt ansluta mig ett kort tag. Sen bröts anslutningen. Det finns förmodligen bättre GUI under Sid alternativt Lenny.

 

Jag funderar ibland på att göra en dist-upgrade men vet inte om jag vill offra stabiliteten på min laptop. Till saken hör att jag just nu saknar tillgång till nätet där jag bor. Adsl-modemet dog för två veckor sen. Varav jag den närmsta tiden tvingats ringa supporten 10-15 GGR. Nytt modem kom efter c.a 1,5 vecka. Utlovad tid det skulle komma varefter 2-3 dagar.

 

Testar nya modemet alla lampor lyser. Problemet är att Wan-lampan blinkar oavbrutet. Enligt manualen har modemet alltså ingen kontakt med nätet Sad

 

Ringer supporten får höra att jag kommer bli kontaktad av en tekniker. Är trött på att prata med dem. Ger dem numret till en annan person i min bostads stiftelse.

 

Teknikern hör av sig till honom efter ett par dagar och vi får rådet att testa om det är samma problem hos någon annan som har ADSL-modem. Jag tar med mig modemet prövar det på ett annat ställe och kan konstatera att modem 2 inte fungerar och att båda modemen skulle kunna andvändas till att kasta frisbee.

 

Funderar på att be några andra verksamma personer i stiftelsen skriva in några utlåtanden om bolaget(ISP) på http://www.cint.se

 

Jag själv kommer också göra det. Jag håller på och lär mig python för tillfället och måste komma åt dokumnet om olika programbibliotek på nätet samt lära mig mera om servrar och göra ändå mer med min serverburk.

 

Nu känner jag en hel del frustration alla mina datorer känns helt värdelösa utan nät. Ska jag starta företag måste jag nog både ha bredband och ett Mobilt Internet(3G) i framtiden om det värsta skulle hända. Nu verkar det hursomhelst som jag eventuellt kommer kunna få ett jobb jag vill ha. Så jag avvaktar tillsvidare.

 

Not jag kommer troligtvis vara utan internet ett tag. Håller på och letar efter nya ADSL-företagsabonnemang och en ny internetleverantör. Men är tvungen att ringa dessa företag tidigast på måndag

Så för min egen del får jag fortsätta vara frustrerad och irriterad ett bra tag till. Är verkligen beroende av nätet och inte bara jag!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Med nm-applet (i gnome, finns motsvarande för kde) kan du välja manuell anslutning och därmed mata in namnet själv

---------------------------------------

 

tomasuus bild

Tackar för tipset!

Kristians bild

Gnome / KDE gör livet mycket mycket lättare, då slipper man kasta ut OpenBox till förmån för Windows XP Wink Förlåt jag är sarkastisk, jag är bara så trött på "folk" (inte du, jag pratar om nördarna på D-sektionen) som kör alltför minimalistiskt, till den grad att de till sist välter spannen över huvudet och tvingas byta till Windows/MacOS för att utföra elementära saker som de kunde löst i en modern fri desktop.

---------------------------------------

 

Marcuss bild

+1, kan inte hålla med mer.