Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag är skrivnarkoman. Vad ska jag göra åt saken?

Jo det ligger en viss sanning i detta påstående. Jag har försökt många gånger att skriva böcker och jag har aldrig riktigt blivit nöjd med resultatet. Nu ser det ut som jag kommer lyckas skriva en bok som jag känner mig nöjd med.Det är bara det att den inte är riktigt klar ännu!

 

Kanske ska jag till och med försöka få den publicerad när jag är färdig. Alternativet är att lägga ut den på http://www.vulkan.se jag vet inte. Boken har inget med Linux eller datorer överhuvudtaget att göra. Jag kanske inte blir rik men kanske blir jag en aning lyckligare om jag försöker få boken publicerad alternativt om jag lägger ut den där. Vem vet?

 

Kanske blir det ännu ett i mängden av mina påbörjade icke färdiga projekt. Jag är väldigt bra på att dra igång saker . Problemet är bara att jag har svårt att slutföra projekten. Då jag alltför ofta drar igång det ena projektet efter det andra.

 

Till mitt försvar kan jag bara säga att jag emellanåt lyckas slutföra något av alla de projekt jag drar igång. Vidare kan jag säga att anledningen till att jag bloggar mycket nu är för att jag vet att jag inom några timmar kommer vara utan nät igen.

 

Jag tänkte på en sak angående stöd till Linuxportalen. Jag vet att det finns massor av texter. Skulle mycket av dessa material sammanställas korrekturläsas och tryckas till böcker.Då skulle i alla fall jag handla några av dessa böcker. Gärna även betala någon hundring extra för dem bara för att stödja Linuxportalen.

 

En "print on demand" tjänst kanske skulle kunna vara en riktigt bra lösning även för linuxportalen som exempelvis den på http://www.vulkan.se

 

Skulle exempelvis Jonas bok om FreeBSD läggas ut på en sida som vulkan så skulle i alla fall jag försöka bli den första som köpte boken.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Det mesta av wikin är licensierat under en licens som förbjuder kommersiellt bruk, så det går tyvärr inte. Mina egna artiklar är under GFDL så där är det fritt fram. Ska du börja koda python så ta en kik på http://sv.wikibooks.org/wiki/GIT så lär du dig versionshantera a la Torwalds Wink

---------------------------------------

 

fredentofts bild

Förbjuder kommersiellt menar du väl?

<edit>
Oj vad dum man kan se ut när poster man svarat på ändras... =)
</edit>

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

jonasbjorks bild

Nu ljuger du lite... Wink Du får inte ta mina texter och använda dem komersiellt nej. Jag får göra det, precis som andra som skriver i wikin med standardlicensen. Om jag skriver ett dokument har jag upphovsrätten till det, jag får göra vad jag vill med det. Jag väljer att ge bort de flesta av mina dokument, under en fri licens som tillåter andra att läsa/kopiera/sprida dem. Däremot gillar jag inte tanken att någon annan skall ta dokumenten, trycka dem som böcker och tjäna pengar på dem. Därför reserverar jag mig för sådant, till exempel genom Creative Commons NoCommercial.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jonasbjorks bild

Vulkan tar 2500 kr i startavgift för en bok och de klarar inte av bilder idag. Därför har jag avvaktat. Dessutom är ingen av mina "böcker" helt klar ännu.. Blir man någonsin klar med en bok? Smile

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

tomasuus bild

Aha, trodde inte de hade någon startavgift. Tråkigt att de inte heller klarar av bilder. Nej jag tvivlar på att det någonsin går att bli helt klar med en bok Smile