Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tänk om Linux inte fanns. Vad skulle du göra då?

Detta är alltså en hypotetisk fråga om Linux inte finns om 20 år vilket operativsystem skulle du då vilja använda?

Själv skulle jag nog börja använda mig av BSD alternativt MacOS. Jag gillar inte att enbart vara beroende av ett operativsystem.

Jag skulle nog även börja kolla på andra fria operativsystem. I nödfall skulle jag även använda mig av Windows om det finns kvar då. Förhoppningsvis har det förpassats till historien i likhet med Commodore som var stora på sin tid Smile.

Frågan som är aktuell är om vi enbart är en klubb för inbördes beundran. Vi, i alla fall jag klappar mig ibland på magen och skriker min dist är bäst i värsta grottmannastil.

Utomstående som läser detta kan jag tänka mig associerar detta beteende med inkvisitionen under sin tid. Det är lätt att finna liknelser.

Många ser nog bara något liknande som "OGAOGA". Det är som att kommunicera med någon som talar ett annat språk som de inte förstår. De ger nog upp långt innan de lärt sig språket.

Jag gillar Linux men det betyder inte att jag vill vara helt beroende utav det.

Börjar Linux slå igenom rejält hemma hos folk är det mycket möjligt att jag helt byter operativsystem i framtiden bara för att få känna mig lite udda för en stund. Alternativt bara för att få möjliheten till att pröva på något nytt Smile.

Framöver kommer jag troligtvis använda mig en del av Vista och cygwin. Jag tror även jag kommer sitta och svära under en period. Nu när jag lär mig python som är pyton tills jag lärt mig det Smile

Självklart så kommer jag ändå lämna mina datorer med Linux ifred! Varför ändra på något som fungerar när det går att ha fler än en dator att leka med Smile Tänk om det gick att tänka på samma sätt när det gäller kvinnor Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Så du är ute efter ett harem?~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tomasuus bild

Ja ett eventuellt datorharem vore kanske inte så dumt Smile

mikaeljs bild


Sista meningen i din blogg får en att tänka på en annan typ av harem Smile

Datorharem kan ju alltid vara roligt... om man har en stor bostad~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tomasuus bild

Ja det var litegrann det som var syftet med sista meningen Smile

Lasps bild

När jag nyss kom insläpande på en ny Laserskrivare, (köpt istället för nya toner) sa min hustru att jag får sanera.

Men jag vill ha Os X, XP sp3 Vista och både opensuse samt fedora.

Då krävs det ett lydigt harem Wink

Den jag tafsar minst på är min MBP, men det skall bli ändring på det.

I en virtuell värld är ju allt möjligt.  Och så är hon uthållig och förstår mig mer än fönstren och absolut mer precis än distarna.

tomasuus bild

Jag förstår dig Smile

När jag någon gång har haft riktiga flickvänner själv så har jag ibland sagt nu ska jag lägga mig med min flickvän!

Varav hon säger något i stil med "Ska du" Varefter jag lägger mig med en laptop i sängen Smile

Inte alltid så populärt men alltid lika roligt.
Hehe undrar varför man är singel Smile

iampenguins bild

Jag förstår inte riktigt vart du vill komma med det där... Poängen är?

 

tomasuus bild

Poängen eller det underliggande budskapet i det jag skrev för mig själv. Är att vi/jag ibland måste titta på mig själv och försöka att anpassa mig själv i en värld som är i ständig förändring. Jag måste anpassa mig efter miljön som jag för tillfället lever i eller i min nuvarande livsituation och försöka göra det bästa av den och framförallt måste jag nog försöka tänka och skapa min egen uppfattning om saker och ting. Detta innebär att skaffa mig min egen tolkning. Som inte behöver vara din tolkning av samma fenomen och tvärtom allting ses ur betraktarens ögon. Jag ifrågasätter inte det som är sant för dig även om jag själv kanske har en annorlunda tolkning av saker och ting Smile Peace(Not:Jag är förövrigt inte så säker på att allting alltid behöver en poäng. Allting handlar inte bara om logik.)

dps bild

Jag har redan bestämt mig, kommer att dumpa Linux och skaffa mac. 

 

Allt funkar perfekt, inget krångel, inga jobbiga fel, man slipper läsa HOWTOS.

blir perfekt. Skrattande

 

tomasuus bild

Jag förstår dig på sätt och vis. Men själv skulle jag inte vilja göra något så drastiskt som att helt överge Linux. Linux fungerar bra för mig. Men att tillföra en mac till mitt kommande datorharem vore något Smile

Jag har haft tankar på Mac länge nu. Det är bra grejer. Därmed inte sagt att mina linuxburkar skulle vara sämre Smile

 

Kristians bild

Det finns fortfarande mycket hårdvara som bara kommer med programvara för Windows, ofta finns ändå stödet i linux out of the box. Jag är inte beroende av propriotära program utöver MATLAB så jag klarar mig gott i GNU/Linux. Dock köpte jag en SIM-kortsläsare utan linuxstöd som ett hobbyprojekt då mitt mål är att skriva en egen driver för denna Smile

Jag vet många nördar som inte vill köra smidiga mainstreamdistar som Ubuntu/Suse utan istället kombinerar Gentoo med Windows XP (som att se flash eller spela WOW, för det kan man ju inte i GNU/Linux utan att "bloata upp systemet") för att kunna åstadkomma vad de behöver. Synd i mina ögon men folk får göra som de vill.

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Har du provat nån av dom open source matte programmen som finns? Jag har kollat runt lite men inte hittat nåt program som kan ersätta Mathematica. Är det samma för dig eller är det så att MATLAB är det som gäller på skolan?~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Octave funkar ofta okej, men vissa funktioner saknas och särskilt plottern "gnuplot" är under all kritik jämfört med matlabs. Vi sysslar med bildanalys så en bra plotter känns som en väldigt essentiell sak. Nu senast fick jag upp ögonen för "Numpy", ett pythonbibliotek som implementerar mycket av MATLABs grundfunktioner - väldigt intressant Smile

Nä jag tror inte att du hittar en fullfjädrad fri motsvarighet till Matematica men det finns i alla fall native till GNU/Linux Smile Har du provat "R" eller "Maxima"? Har du enklare behov så kanske de kan fungera

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Jag har tittat på Octave och Maxima och jag gillade inte nån av dom. Maxima påminde lite om Mathematica men det kändes inte alls bra att sitta där. Köper nog hellre den nya Mathematica när jag får råd. Med Mathworld hos Wolfram så vill man ju ändå köra orginalet Wink

R har jag bara tittat på lite snabbt för nåt år sedan.

 

Jag har förövrigt inga enkla behov utan planerar att köra avancerade saker. Smile~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild


Jag har matematik som ett fritidsintresse och för nåt år sedan började jag titta runt lite planlöst bland olika program och annat man kunde "leka" med. Både fria och stängda program.

 

Jag har tittat på:

* Mathematica

* Maple

* Matlab

* Yorick

* Octave

* Maxima

* SageMath

 

Jag fastnade för Mathematica. Dock går det inte att jämföra dessa saker rakt över då det är olika grejer för olika syften. Smile~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Kul, behöver du böcker inom något matematikområde och har vägarna förbi Lund så hör av dig

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Tack för erbjudandet, tyvärr kommer jag aldrig ur skaraborg ens. Längsta resan jag gjort det senaste året är 2 mil bort...~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

iaidokas bild

Linux bara försvinner en dag?  Då installerar jag NetBSD på mina hinkar istället.

 

Test.

Test.

Lasps bild

Jag hoppas att jag aldrig blir så beroende av ett operativsystem att jag måste välja bort det för att "alla andra" kör det! Konstigt formulerat tycker jag. Jag har flera OS och om jag skulle vara tvungen att välja idag, MonoGami, så blir det nog OS X.

Har du kört en MacBook Pro så förstår du.

Men OS är väl inget självändamål? Det är nyttan och funktionalitet som vi vill åt! Eller hur!

Tankar från en alltmer undrande Lasp Wink