Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En olycka inträffar sällan ensam!

Om ni läst några av mina föregående bloggar vet ni förmodligen redan att jag saknar nät. Har tillgång till två trasiga ADSL-modem som  möjligtvis bara skulle duga som frisbee.

 

Nu har två nya problem uppstått. Det verkar som DHCP-servern med IPCop slutligen har slutat att fungera. Detta skulle kunna gå att åtgärda ganska fort. Vad som är värre är att min stationära Gentoo-burks systemhårdisk också den verkar ha fått för sig att slutligen vilja ge upp. Denna burk fungerar även denna som DHCP-server. Eller ska jag säga gjorde Sad

 

GDM vägrar starta. Ibland startar det och hänger sig när jag ska gå vidare in i xfce. Ibland när jag startar står det att jag inte har någon /root enhet monterad. Jaja jag tror det blir smidigast att installera Debian Lenny alternativt Sabayon på en ny hårdisk.

 

Samtidigt som jag får riva ut delar av hårdvaran från chassit. För er som inte känner mig. Så kan jag bara berätta att det är en riktigt budgetdator jag använder som stationär dator. Den har ett Via-moderkort och en Intel Celeron 2,6ghz processor. Sen har jag ett budgetchassi proppfullt med hårdvara.

 

Jag borde åtminstone ha tänkt mer på kylningen. Jag har redan hårdiskar som har gett upp i denna dator. Jag har tillgång till så många fläktar som möjligt inne i burken. Sen har jag även en extern hederlig golvfläkt som står riktad mot datorns framsida.

 

Vad ska jag lära mig av detta? Att inte vara så snål i framtiden när det gäller chassin. Att det skulle vara någon uppdatering som skadat burken kan jag helt utesluta. Då systemhårdisken kraschat efter det att nätet slutat fungera.

 

Jag säger nog slutligen R.I.P Gentoo.  Frustrerande är det hursomhelst att allt ska hända samtidigt. Men jag får bara erkänna när det gäller min Gentoo-burk får jag skylla mig själv. Jag har verkligen varit snål! Annars hade jag köpt ett nytt chassi för längesen och väntat kortare tid med att köpa fläktar. Säkert därför som hårdiskarnas livstid begränsats kraftigt tillsammans med den höga värmen budget-chassit generar med så mycket hårdvara innanför skalet.

 

I framtiden får jag nog minska min budget för böcker och öka min budget för hårdvara ett snäpp. En till sak till. Min backup av Gentoo-burken ligger på en kraschad extern hårddisk. Jag har hursomhelst backuper av /home partitionen så det är ingen större fara ändå. Men orka kompilera ihop Gentoo igen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Jag har precis oljat mitt staket och tyckte jag var svettig efter det. Men efter att läst dina problem så fick jag gå in o duscha Wink

-------------------------------------

Linux e skitkul