Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Den oberoende människan!

Jag sitter och filosoferar. Skälen till att jag gillar GNU/Linux är många. Jag har frihet att välja den/de distributioner jag själv tycker om. Jag har en valmöjlighet att själv dela med mig av mina kunskaper till andra.

Jag har valt att vara medlem här på Linuxportalen. Jag håller på och lär mig koda python. Jag gillar att skriva Bash Script.

Jag bara älskar BASH/Terminalen om jag jämför med Windows commando-prompt. Det finns mycket som går att göra. Men jag fokuserar på det jag vill göra.

Datorn är inte hela mitt liv. Men för mig är den en viktig del av livet. Det är främst ett verktyg för mig att skriva och att göra hemsidor på. Men den är så mycket mer.

Jag och datorn har en historia tillsammans.- 96 gjorde jag min första hemsida med 10.000 besökare. Det tyckte jag var mycket på den tiden.

97-98 hade jag möjligheten att bli systemteknikerlärling åt ett stort riksförbund. Den möjligheten tog jag inte.

Runt år -2000 försökte jag tjäna pengar på nätet. Det gick inte riktigt som jag tänkt mig.

Följande år börjar jag till viss del tappa mitt intresse för datorer. Men år -2004 när jag bor och jobbar i Stockholm blir jag medlem i en sunkig nätcommunity. Jag är inte den som tror på nätdejting i vanliga fall. Men hursomhelst träffar jag i början av året en tjej som är riktigt trevlig och som tar tunnelbana bort till mig på andra sidan stan mitt i natten,första gången vi träffas. Vi träffas några gånger men sen bryter vi kontakten och jag blir mitt vanliga cyniska jag.

Några månader senare träffar jag en annan tjej också via nätet inledningvis, via samma nätcommunity. Vi träffas och har en bra tid tillsammans. Intensiv men kortvarig. Något positvt jag slapp i alla fall resa 30 mil varje gång vi skulle träffas.Jag var även på väg att ge ut en bok detta år men jag var inte nöjd med kvaliten på boken.

Efter denna tid flyttar jag tillbaka till glesbygden. Några år innan. Jag tror det var runt 2002-2003 kom jag tillfälligtvis i kontakt med Linux då jag försökte installera och köra Gentoox på en xbox.

Det var bara det att jag inte fick det att fungera riktigt som jag ville. Året är -2005. Jag hittar GNU/Linux  igen och börjar bli besatt av att lära mig mer. Att hålla på med gamla xboxar är inte så längre så roligt.

Jag testar på Debian, Ubuntu samt Fedora.Samtidigt börjar jag utforska Gentoox mera och upptäcker att det är riktigt kul att hålla på med. Så då går jag över till den distributionen det är baserat på Gentoo.

Tidigare har jag missat det grundläggande i GNU/Linux. Men när jag prövar mig fram med Gentoo och får ständiga belöningar i form av Ftp-servrar och ett grundsystem så blir jag lyrisk. Jag börjar upptäcka möjligheterna med GNU/Linux och vill verkligen lära mig mera. Lite mer testande och jag har slutligen lyckat kompilera ihop X11 och Gnome.

Jag är i extas.Nu idag när jag kan skapa och dölja ssh-servrar,kan med rättigheterna i linux och kan konfigura brandväggar,skriva bashscript, kan surfa anonymt, förfalska MAC-adresser, kan konfigurera apache servrar, kan kompilera kärnan, Kan stänga av och på tjänster, kan med wine m.m så är det fortfarande roligt att hålla på med datorer. Jag har inte tappat mitt intresse. Jag vill lära mig mera. Jag uppskattar mer och mer GUI-baserade lösningar och gläds åt att linuxlaptops finns i butiken.

-2007 Var året då jag höll på mycket med Virtualiserings programvaror

-2008 Glädjs jag åt att vara en användare av ett operativsystem som slår igenom mer och mer och som fungerar för vanliga slutanvändare.

Det enda negativa jag köpte inte en Openmoko själv även om jag hade lust utan jag köpte en mobil med fler funktioner i samma prisklass.