Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ett litet lyft för min laptop med Ubuntu 8.04 :)

Jag hade Debian Etch tidigare på min laptop och tyckte det fungerade bra såhär såg det ut med xfce installerat!

Debian Etch

Efter en misslyckad dist-upgrade från terminalen till Lenny så bestämde jag mig för att installera Ubuntu 8.04 på laptopen istället med lite annorlunda utseende.

Ubuntu 8.04 Macutseende

För att ingen ska tro det här är ett aprilskämt utan just mitt Ubuntu 8.04 med Gnome så bifogar jag en till skärmdump efter jag anpassat systemet ytterligare en aning för att få personlig prägel.

Ubuntu 8.04= Minimal tid för att confa systemet och mer tid för annat Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Congrats!

Vad använder du för docka? Ser inte underdelen, så kan inte riktigt avgöra vilken det är (om man ens kan det ändå). Har testat Cairo-dock, men tyckte det var buggigare och krångligare än AWN (som jag kör med). Kiba-dock kunde jag inte ens kompilera senaste SVN-versionen av, annars verkar den riktigt rolig.

lundatoks bild

AWN är ju grymt trevlig. Kör med deras nightly builds, riktigt kul!

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

FoHs bild

Ja, det är riktigt trevligt. Känns som att utvecklingen nått ett moget stadium där saker och ting inte går sönder från en dag till en annan. Inte alls särskilt buggigt trots att jag kör med ett PPA som uppdateras med jämna mellanrum.

pluns bild

Yup... AWN är kanon.

För de som vill testa så har Softpedia en utmärkt guide, AWN i Ubuntus repo saknar Awn-extras.

http://news.softpedia.com/news/Install-AWN-on-Hardy-Heron-82611.shtml

Upphovsmannen för AWN, Neil J Patel är då samma som gjort Ubuntu Remix skalet som Dells burkar ska saluföras med...   Numera är han anställd av Canonical.

EDIT

Man kan då välja "The Hard Way" så ser man att kompilering av källkod inte är så komplicerat...Flört

---------------

Theos song

tomasuus bild

Det är självklart AWN jag använder : )

Kristians bild

Använder du apt-get dist-upgrade istället för aptitude dist-upgrade? Prova det senare alternativet nästa gång, då den är mycket bättre på konfliktlösning

Stentufft skrivbord Laughing out loud

"Ubuntu 8.04= Minimal tid för att confa systemet och mer tid för annat Smile " - mycket klok kommentar. Flera av mina kursare som är erfarna Windowsanvändare har provat på Gentoo/Slackware eftersom de läst att det är distar "för powerusers, utan bloat". De installerar och hamnar i en svartvit terminal, självklart har de ingen aning om hur de ska gå vidare - så de ominstallerar Windows XP.  När man uppmuntrar dem att prova på någon mer nybörjarvänlig dist avfärdar de förslaget med "Ja, men då är det inte "riktigt linux". Det ska ju vara "rent" och avskalat - annars får det vara". Sådana användare ska man inte bemöda sig om att försöka konverta Wink

Så vitt jag vet kör Linus Torwalds fortfarande Fedora, dvs. ingen dist med hardcore-status. Skälet är att han vill ha en dist där det mesta bara fungerar så att han kan fokusera på det han vill arbeta med - "linux".

 

---------------------------------------

 

Ja det stämmer nog att han kör Fedora med KDE.
Rätt verktyg för uppgiften är det man ska ha och inte hänga upp sig på en dist.

tomasuus bild

Ja det var apt-get dist-upgrade jag använde.

Nästa gång tänkte jag göra en dist-upgrade direkt i Synaptic(Guien)Kul att du gillade skrivbordet Smile Angående Gentoo så tog flera timmar att kompilera ihop Amarok  i Gentoo igår. Jag tror det tog max några minuter med apt-get i Ubuntu 8.04 på en sunkigare dator om ens det.

Gentoo har sina styrkor. Men det har även sina uppenbara nackdelar. En nackdel är kompileringstiden.

Inte kompileringstiden utan snarare att den just kompilerar allt i såfall.

I ubuntu installerar du fördigkompilerade paket och därför är det snabbare.

FoHs bild

Som den språkbesserwisser jag är så bör "kompileringstiden" i hans inlägg tolkas som "den tid det tar att kompilera" Tungan ute Tror nog det var vad han menade och inte att det är en ovanligt lång tid för att vara kompilering.