Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vardagsbekymmer, nu får jag snart gråa hår!

Jag letar efter en bra html-editor gärna open-source men jag hittar ingen.Nvu känns buggigt och omodernt.

Bluefish Editor verkar ha sina finesser men känns så back to the 90:s. Alternativet?Installera Dreamweaver CS3 i Wine och hoppas det fungerar.

Just nu funderar jag verkligen kring hur jag skal lösa allt med min hemsida. Har ingen hemmaserver längre på grund av problem med internet där jag bor.

Har hursomhelst planer för min sida. Har en filosofi ska något göras så ska det göras riktigt eller inte alls.En renodlad hobby sida skulle jag kunna göra med de program jag har.

Men detta är inte riktigt min tanke. Jag vill i detta fall kunna spara så mycket tid som möjligt. Göra något eget och inte bara stjäla kod lite överallt.

Men jag vill helst ha enkla och så snabba lösningar som möjligt. Så jag kan fokusera på det jag vill göra. Jag vill alltså helst knacka så lite html kod som möjligt.

Att skriva desto mera och även ha mycket bilder på sidan är något jag planerar och vill fokusera på och nu är jag ute efter en lösning efter att ha varit utan nät större delen av sommaren.

Några förslag på en superduper html-editor som jag kan ha missat?

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kimjohanssons bild

Kompozer skall vara en något bättre vidarebearbetning av Nvu.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends. www.superkadavret.net

tomasuus bild

Tackar för tipset Smile

Jag håller precis på och installerar Kompozer. Såg inte din kommentar innan jag skrivit klart min.

 

tomasuus bild

Hm!

Jag gjorde en sökning på detta apt-cache search WYSIWYG

Jag hittade Kompozer som jag tänkte pröva på måste verkligen ha ett bra program. Finns det tips även på komersiella html-editorer för Linux vill jag också gärna veta mer om någon vet något om detta.Är helt klart beredd att lägga ut pengar på detta om det skulle vara nödvändigt.Mitt Webhotells online-verktyg är skräp och bara kompatibelt med Internet Explorer.

Kristians bild

Känns det inte väldigt 90-taligt att hacka HTML? Idag är websideskapende en extremt komplex process om man ska göra dynamiska saker på ett portabelt sätt. Så du gör nog bättre i att förlita dig på en färdig CMS (drual, joomla med flera), där du kan använda färdiga, eller egenskapade moduler och teman vid behov. Man skiljer tydligt på form och innehåll med ett sådant system istället för att låta allt bli en stor gröt.

 

---------------------------------------

 

kimjohanssons bild

Men till layouten kan man fortfarande använda ett sådant här program till hjälp och det är så jag tror de flesta använder dem. Annars skulle ju alla vara hänvisade till att använda sitt valda CMS-systems standard-templates.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends. www.superkadavret.net

tomasuus bild

Har du tips på någon bra bok i ämnet? Det känns som jag behöver uppdatera mina kunskaper i en hel del. För jag skulle verkligen vilja skapa en profesionell hemsida idag.Men mina kunskaper räcker inte riktigt till i nuläget. Men jag brinner för att lära mig mera om just detta ämne.Det kommer bli min huvudprioritering under hösten och vintern. Det kan jag lova Smile

Kristians bild

Skulle du inte lära dig python Wink ?

Det är JB, marcus, fredrikpersson, kim mf. du ska rådfråga när det gäller webbtekniker. Jag är en gammeldags "landprogrammerare" som håller sig borta från den böljande webben

 

 

---------------------------------------

 

tomasuus bild

Nu är jag fullärd skojar bara Smile

Jag ska definitivt kolla mer på python. Det är bara det att jag har en som jag tror riktigt bra idee.Byggd på spekulation givetvis om hur jag ska kunna tjäna pengar eller inte i framtiden. Om det fungerar eller inte återstår att se. Så då får jag helt enkelt för tillfället välja att prioritera bort att lära mig python och försöka titta på sådant som jag möjligtvis kan försörja mig på.Därav har jag bytt prioritering.

darus bild

Hm, om du nu verkligen vill lära dig är det väl inte annat än att ta fram en texteditor och börja koda all (X)HTML/CSS själv. Det ger då iaf mig mycket bättre kontroll på designen än någon WYSIWYG editor för ändamålet. Smaksak kanske.. vad vet jag.

Och eftersom det i stor utsträckning handlar om att skapa dynamiska hemsidor idag är ju Python ett helt perfekt språk för det med t.ex. ramverket Django.

Marcuss bild

WYSIWYYG är inte mycket att hålla på med. Det är sällan att resultat är vad man vill att det skall bli. När du väl har gjort klart hela sidan. Fått upp all information och så vidare så har sidlayouten ändrats en hel del i en annan webbläsare än vad du ser i din kompozer etc.

 

Vad är syftet med din sida? Du måste inte köra en cms ifall du bara ska ha ett liten samlingsplats för smått och gott. Då går det bra att knacka som på 90-talet. Med förutsättningar att du fortfarande skiljer på kod och layout. Phptemplate är bra på det Smile

FoHs bild

Snubblade över osalt.com via en artikel i SvD förra söndagen. Diggar sidan skarpt, ta en titt på vad den rekommenderar som alternativ för Dreamweaver: http://www.osalt.com/dreamweaver

Fanns några kompetenta alternativ där, verkade det som Smile

Charlies bild

Nu ska jag inte säga för mycket, men jag har testat så gott som samtliga för nåt år sedan, och jag är INTE nöjd. Jag har använt Dreamweaver i alla tider, och det tillsammans med Photoshop är de ENDA två program jag verkligen saknar i Linux-världen.

Jag kan köra båda i Crossover, men det är inte alls samma hastighet och smidighet, så jag hade velat hitta riktiga ersättare.

FoHs bild

Nä, det är väl praktiskt taget att hitta fullgoda ersättare för de program du nämner. I regel får man nog försöka offra lite funktionalitet, och arbeta runt några hinder. Om det går.

Jag vill inte på något sätt "nedvärdera" din åsikt, jag är inte intresserad av att diskutera huruvida det ena alternativet är bättre än det andra (själv är jag dåligt insatt i WYSIWYG-världen, gör hemsidor på amatörbasis). Med andra ord är följande funderingar ställda av nyfikenhet Glad

Upplever du det som att det är din vana för de andra programmen som först och främst hindrar dig att arbeta med alternativen, eller är det så att de saknar viktiga funktioner som du dessutom inte kan jobba runt utan att skapa mycket merarbete? Beskriv gärna lite vad du saknade.

Har du testat Quanta Plus och Amaya? Personligen tycker jag de verkar intressanta. Amaya för att det är ett W3C-projekt och Quanta Plus verkar ha bra kodknackarfunktioner.

Kristians bild

DISCLAIMER: Detta är inget gnäll mot dig eller någon annan specifik person utan mer allmänna tankar

Du hittar inga bättre gratisalternativ till Windows heller. Många som frågar efter dessa program till Linux äger ingen laglig licens till något av dem, så de har inte rätt att använda programmen i alla fall. Så i de fallen är frågan om de finns till Linux eller inte ganska oväsentlig.

Fortsätter vi använda linux och uppmuntra aktörer av kommersiella program att stödja linux genom att köpa och använda sådana program (istället för att motarbeta dem) så kommer Adobe med tiden att se en affärsvinst med att släppa sina program för vår plattform.

Baksidan är att linuxvärlden till större del kommer domineras av freeware/shareware-program. Folk kommer börja leta cracks till dyra kommersiella program och med ickefri programvara kommer ökad binärdistribution vilket ger en ökad marknad för virus. Med andra ord kommer linux bli precis lika spyware/virus-riskabel som Windows. Men så är livet Smile

 

---------------------------------------