Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Datorsäkerhet är business!

Åtminstone för den skrupelfrie!

 

Jag läste ett nummer av Techworld idag på bliblioteket och där var en artikel om riktade attacker.Mycket intressant läsning. Enligt artikeln så förutspås det i framtiden bli mer vanligt med riktade attacker mot enskilda företag och mot enskilda privatpersoner.

Tydligen finns det också en marknad för trojaner med support och uppdateringsavtal. En sådan har tydligen ett marknadsvärde på runt 1000 dollar om den inte är använd tidigare och redan hittad av antivirusföretag.

Informationsåldern är intressant och för den skrupelfrie verkar det alltid finnas pengar att tjäna.I Amerika finns det säkerhetskonsulter som utför penetrationstester åt företag. Både genom social manipulation och genom teknik.Där social manipulation kanske är det som är mest effektivt. Hittar man den svagaste länken i kedjan kan det vara lätt att komma in den vägen.

Mobiltelefoner är också intressant. Visst är det häftigt att låsa upp dom och installera iceke officiella tredjepartsprogram.Men det man kanske inte tänker på är säkerheten.

Förresten så behöver man kanske inte ens installera sådan program på luren. Jag har sett internetreklam på facebook. Där vill man du ska skoja med dina kompisar genom att ange deras telefonummer. Då ska de få meddelande på telefonen om att de har virus.Det som står i mindre text är också att man ansluter deras nummer till en betaltjänst. De kommer då fortsättningvis få betalsms med jämna mellanrum som de själva betalar för.

Teknik kan vara både skrämmande och nyttig. I fel händer kan vad som helst bli ett vapen.