Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Gamla xboxar duger!

Kanske inte att spela de senaste  spelen på.Men de duger helt klart som billiga mediaspelare.

Om du chippar dem. Själv rekommenderar jag DUOX3-chip som bland annat går att köpa härifrån, http://www.console.se/xbox/chip/xboxduox3.html

Min personliga favorit var egentligen Akira chipen.Vet dock inte om de går att få tag på längre. Det spelar för den delen inte så stor roll vilket chip du har. Kraven är bara att det ska gå att flasha om med valfritt bios. Det är bioset som avgör vad du kan göra med en gammal xbox.

Något man måste göra är att byta ut 8 gigs hårddisken i dem mot valfri IDE-hårddisk.Undrar om det inte finns billiga 3,5 IDE diskar på runt 500 gig nuförtiden?

http://www.xboxscene.com/ är en bra sida att få mera info ifrån. På blocket eller tradera bör det kunna gå att få tag på en färdigchippad Xbox för runt tusingen eller billigare.Ibland med hyfsat stor hårdisk.På http://www.gamereplay.se/ går det annars att köpa ett begagnat xbox orginal.

Jag har kört linux på xbox.Men jag rekommenderar istället att man kör XBMC på dem.Då går det bland annat att streama musik och polisradio  Smile över internet.

Det går också att lösenordskydda vissa delar av hårdisken.Bra om man ska dölja porrfilmer för frugan.

Mediaspelaren klarar de flesta formaten och du kan se dvdfilmer. Detta i kombination med en billigare projektor och surroundförstärkare blir något extra : )

Jag tänkte skaffa en gammal xbox själv nu när jag sålt mitt 360.

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

benzins bild

Jag är själv lite kär i XBMC Smile Har dock inte kört det på xbox bara under Linux. Det enda som jag saknar är att få igång "external player" så jag kan använda VLC istället för den inbyggda dvd-spelaren. Nån som har en lösning? Wink

Tror det är många som saknar en vettig media lösning som xbmc, varken xbox360 eller ps3 håller måttet enligt mej. Många som inte spelar så mycket har nog gjort som dej och sålt sin ps3/360 och skaffat en xbox istället.

Mvh B

tomasuus bild

Jag är dock lite sugen på att testa ps3 med linux det skulle vara grymt.

Synd maskinen känns lite för dyr bara Sad

iaidokas bild

Den nya billigare PS3 har inte linux-stöd heller.

Men eftersom Linux inte får komma åt de roliga sakerna i hårdvaran så är det väl inte någon jättegrej att köra linux på sin PS3 i alla fall...

Test.

Test.

kattassens bild

Jag håller med till fullo! Xboxen duger finfint, en mycket användbar produkt!

Själv har jag använt min xbox(xbmc) länge för att streama film och musik till. En grej jag gjorde nyligen var att jag lödade dit en display så jag slipper ha igång TV:n hela tiden för att spela musik på ett smidigt sätt.

Jag lyckades nyligen (ett tag) med att streama spotify till xboxen för att få ut ljudet i stereon utan att behöva plugga in datorn i stereon. Gick ganska smidigt förutom en fördröjning på ett par sekunder.

Jag har dock på sistone gått över till att streama allt mer film via min xbox360 då jag får bättre bild då och en mycket bättre dvd-läsare (original xboxens dvd-spelare är riktigt kass). Just denna funktion tycker jag fungerar smärtfritt i 360:n, utan några problem med vare sig codecs eller gränssnitt.

tomasuus bild

Det låter häftigt med display. Men det finns ett webinterface också så man kan fjärrstyra xboxen över nätverket :)Antar i och för sig att du använder fjärrkontrollen. Själv kontrollerar jag gärna min xbox från sängen med min netbook Smile

Häftigt att höra att du streamat spotify över nätverket.

Eftersom min projektor inte har HD-stöd så är jag mer sugen på en gammal xbox.Synd att nätverkskortet i den sista jag hade gick sönder efter ett åsknedslag. Jag gav bort den till några ungar efter det.Orginal xboxens Dvd är dålig.

Men jag hade själv kass dvd även i min 360 som jag ägde tidigare. Det funkade i och för sig bra att spela spel. Men mindre bra att se dvdfilmer på denna.Hade dock en extern hårdisk kopplad till den.

Saknar usb 2 kontakt på gamla xbox. Men vadfan för pengarna man lägger på en sådan här gammal trotjänare idag så klarar jag mig utan.

Jag har läst att man kan streama filmer, musik över nätverket på 360.Mycket intressant. Hann dock inte ge mig in på det innan jag sålt min maskin. Men jag kanske köper en ny 360 en vacker dag då ska jag pröva streaming över nätverket på.

larsemils bild

Kul!
Fick en xbox av brorsan just idag faktiskt ochtänkte chippa det och sätta i annan hårddisk.
Ska bara hitta någon som vill chippa åt mig här i trakten.

danbers bild

Tänkte bara tillägga att man kan mjukvarumodifiera den gamla xboxen och uppnå samma effekt som med ett chip. Antingen med en modifierad sparfil och några få specifika orginaltitlar eller så kan man hotswappa hårddisken till en dator och med den göra modifieringen. Den enda nackdelen med att göra detta är egentligen att man vid hårddiskbyte måste låsa den nya hårddisken med xboxens unika nyckel. Har man ett chip installerat kan hårddisken vara olåst.

Googla efter xbox+softmod+hotswap för mer information.

 

Till sist; om det finns intresse så har jag en modifierad xbox med XBMC installerat tillsammans med två handkontroller, fjärrkontrol och några orginalspel till salu. Någon hundring kan man kanske få för den?
Konsollen finns i Stockholm.

tomasuus bild

Hade Splinter Cell, orginalspelet första utgåvan tidigare och en hackad gamesave. Halvsvårt att få tag på nuförtiden. Försökte också modda en 1.6 på det här viset men det ville sig inte. Uppdaterad version av Xbox Dashboard kanske.

Hotswap däremot verkar intressant och klart värt att prova!Synd att jag inte är i Stockholm just nu annars skulle din xbox helt klart vara intressant!