Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fri el och Ubuntu är underbart!

Kismet och aircrack-ng fungerar hos mig efter lite pill på min Asus Eee Pc med Ubuntu 9.10.

Väntar på att det ska komma en torversion som är kompatibel med Ubuntu 9.10. Hittade ett tredjepartsrepo som tillhandhöll just tor och vidalia.Enda problemet gpg nyckeln stämmer inte.

Har tidigare i ubuntu 9.04 fått tor att fungera bra med proxychains och privoxy.

Tänker ordna en bra backuplösning åt mina datorer(Debian squeeze, Ubuntu Server 8.04 LTS, Ubuntu 9.10) funderar på http://clonezilla.org/

Vill även skapa en backup som går att köra på mitt ubuntu 9.10 system.Men litar inte riktigt på remastersys. Hittar ingen gpg nyckel. Programmet är däremot väldigt användbart speciellt i kombination med unetbootin.

Min router började bete sig konstigt igår en netgear wgr614v6. Det gick inte att komma åt webinterfacet.

Googlade på routerns namn + exploit. Såg att det fanns exploit som gjorde att man fick denial of service på webinterfacet.(Att ta reda på vilken router jaghar gör man lätt med exempelvis nmap)

Kopplade ur routern,för att tilldelas en ny ipoch kopplade ur min server.Gjorde en fabriksåterställning på router ochn rebootade.

Den fungerar igen temporärt som den ska.Tänker hitta en mer långsiktig lösning,el ingår i min hyra. Jag hittade detta https://help.ubuntu.com/community/Internet/ConnectionSharing

Mitt alternativ är annars att få tag på en riktigt gammal burk och installera IpCOP , Pfsense eller liknande linuxdistribution.

Det är underbart med fri el och även med ubuntu emmelanåt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Även jag har fri el, ingår i hyra. Det medöfr att mina serverdatorer alltid är igång. Jag är ständigt inloggad på datorn lokalt och alltid inloggad på LP.

----
Linux växer snabbast!

tomasuus bild

Jag tycker fri el bör vara varje datanörds rättighet Smile