Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kanske dags att spela Dungeons & Dragons Online?

Är inte lika aktiv här längre som tidigare! För mig har Linux(Not:GNU/Linux) blivit något självklart. Jag använder det i princip varje dag på någon av mina tre datorer.

Det har inte längre nyhetens behag.Jag imponeras inte längre lika mycket av att följa guider eller konfigurera något nytt.Jag vill att mina system bara ska fungera, vilket de oftast gör . Guider, böcker, mansidor och annat orkar jag inte längre plöja igenom på samma sätt som tidigare.

Ibland får jag dock mina ryck. Eller hittar någon ny intressant kod att hämta inspiration från och modifiera.Jag håller inte på med några större kodprojekt.Utan gör mest enkla script för att förenkla min egen vardag.Om alla vore egoister som mig så skulle det troligtvis inte finnas någon öppen källkod.Tack till alla utvecklare.

Mina datorer bara går.Dag ut och dag in.Jag tillbringar nog ärligt talat lite för mycket tid vid datorerna.

Nu till saken dagens projekt. Tänkte testa att spela Dungeons & Dragons Online och försöka få igång det i ubuntu 9.10.

Hittade en guide här forums.ddo.com/showthread.php 

Var en gång i tiden ett stort fan av dungeons & dragons. Så därför hoppas jag att jag orkar döda några timmar i onlinespelet under några veckors tid. Vi får se jag brukar tröttna på spel fort.

Senaste spelet jag spelade i Linux var Vendetta Online. Det påminde en hel del om de gamla elite spelen vilka jag älskade när jag var yngre. Jag orkade spela en månad.

Får se vad jag tycker om D&D Online.Har jag riktig tur så kanske detta spel också håller en månad.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lyfangs bild

"GNU/Linux, i dagligt tal Linux, är ett operativsystem som till största delen, och i några varianter helt, består av fri programvara. Det består av programmen från GNU-projektet, kärnan Linux samt annan programvara."

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Linux

"Many computer users run a modified version of the GNU system every day, without realizing it. Through a peculiar turn of events, the version of GNU which is widely used today is often called “Linux”, and many of its users are not aware that it is basically the GNU system, developed by the GNU Project."

Källa: http://www.gnu.org/gnu/linux-and-gnu.html