Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sabayon blir kvar!

 Det har nästan gått en vecka sen jag installerade systemet.Jag ändrade på Sabayons default utseende i KDE och nu ser mitt skrivbord ut såhär.

Allting i Sabayon var inte perfekt. Som jag misstänkte så var inte mina grafikinställningar korrekta från början. Det var dock ganska enkelt åtgärdat med nedanstående kommandon.

modprobe i915 && update-modules && eselect opengl set xorg-x11

För att vara på den säkra sidan så ändrade jag även min /etc/make.conf fil och la till VIDEO_CARDS"i915" sen kompilerade jag om xorg-x11 med portato.

Jag la även till "i915" i filen /etc/conf.d/modules.

Nu fungerar mitt system väldigt bra. Har bland annat testa att spela Eternal Lands med OpenGl grafik.

Är imponerad av KDE och de medföljande programmen. Kopete och Konversation chattprogrammen imponerar mycket. Har annars mestadels kört Xchat och pidgin.

Filhanteraren Dolphin imponerar även den även om jag mestadels kör Krusader som påminner en hel del om total commander till windows.

Är även imponerad av dokumentvisaren Okular som både visar pdf och chm filer.

Mest av allt imponerar ju KDE som är stabilare än i någon annan distribution jag testat. Där är mina erfarenheter att KDE brukar vara buggigt. Vilket inte alls är fallet i Sabayon.

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Jasså, nya Sabayon 5.1KDE är så pass bra tycker du. Då ska jag nog ersätta min svenska remaster av Sabayon 4.0 med version 5.1. Jag har letat efter andra bra/roliga remasterobjekt, men det är tunnsått med sådana just nu.

LINUX.EXTON.NET

tomasuus bild

 Ja jag gillar helt klart systemet. Det är utan tvekan grymt. Tänkte även försöka mig på att testa toroox som liveversion på en usbsticka. Hinner förmodligen inte i helgen. Ska fixa i ordning en webbutik(osCommerce).