Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sabayon 5.1, svenska tecken i Fluxbox och fungerande skype!

Det är roligt när saker bara fungerar, utan alltför mycket handpåläggning!

Jag känner mig nöjd med sabayon 5.1. Nu är jag ändå nöjdare. Visserligen gillar jag KDE. Ser ingen större anledning att gå tillbaka till Gnome.Lär dock testa Gnome 3.0 när det kommer.

Just nu kör jag mest fluxbox på eee Pc:n. Det var redan installerat. Jag gillar KDE:s plasma skrivbord och widgets. Det kan dock kännas lite tungt att köra på Eee:n.

Fluxbox däremot startar blixtsnabbt och verkar av allt att döma riktigt stabilt. Kde är också stabilt men det kan krascha någon enstaka gång.

Det som störde mig med fluxbox i början var de amerikanska tangentbordinställningarna. På diverse olika sajter var förslag på olika icke fungerande lösningar på hur man ändrade keyboardlayout

Lösningen var väldigt simpel man skriver bara följande i en terminal.

setxkbmap se

Detta kommando måste man tyvärr skriva in varje gång man startar fluxbox om man inte lägger till kommandot i .fluxbox/startup filen.

Skype ville jag ha igång på Eee:n och har nu fått igång det, version 2.1.081.Tyvärr har jag bara fått igång det i rotläge än så länge efter att ha skrivit följaande i min terminal och ändrat ljudinställningar i skype och kört alsamixer.

arecord -c1 -Dplughw:0,0 -f dat -vv /dev/null

Den här forumposten kan vara intressant för andra med samma problem.forum.skype.com/index.php

Något annat jag gjort för att lösa en del problem jag haft är att nedgrade adobe flash till version 9. Det har åtminstone tillfälligt löst en del problem jag haft i flash 10. Då jag bland annat inte kunnat köra poker i flash 10!

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Svenska Spels pokerklient? Den har jag kört ett bra tag utan några problem (mer än anslutningsproblem då och då). Kör med 64-bitars Alpha-versionen av Flash 10.

tomasuus bild

 Jag kör partypoker direkt i webläsaren. Själv kör jag 32bitars versionen av adobe flash.

FoHs bild

Är systemet 32-bitars eller 64-bitars? Jag nämnde i en annan tråd att jag har problem med 32-bitars Flash, Firefox och npwrapper som Ubuntu verkar använda sig av i 64-bitarsversionen. Om du kör med 64-bitars kanske Alpha-versionen är värd ett försök. Tar.gz-filen innehåller libflashplayer.so som man bara behöver lägga i rätt katalog så fungerar det.

tomasuus bild

 Systemet är 32 bitars och flash fungerar hyfsat med flash 9. Jag uppgraderar när jag behöver. Slackfilosofin If it aint broken dont fix it!Tackar för tipsen i alla fall de kanske kan hjälpa någon annan som kör 64 bitars-system!