Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kubuntu 10.04 med KDE 4.4!

Tog ju bort mint för någon dag sen. Tyvärr rapporterade rkhunter att jag hade ett rootkit på den datorn efter jag installerat Backtrack4 på denna.Tog datorn Offline.Har installerat Kubuntu 10.04 sedan dess 64bits-versionen. Såhär ser mitt Lucid-skrivbord ut.

 

Har verkligen börjat gilla Kde 4.4. Anledningen att jag kör fluxbox på min Eee Pc 900 är för att kde 4.4 inte varit riktigt stabilt i Sabayon ännu!Sen har det dessutom varit ganska slött!Har inte hunnit skaffa någon större uppfattning om Kubuntu annat än att jag fått igång allt jag velat fått igång väldigt enkelt med egengjorda installations-script!

Flash fungerar det var bara att installera paketet kubuntu-restricted-extras. Allt flyter dessutom på bra och datorn har än så länge inte kraschat. Systemet verkar med andra ord stabilt!Ska skriva mer om systemet när jag testat det lite mera.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

Lär installera det då det är stabilt =) 

suoss bild

Har installerat Kubuntu 10.04 alpha-3. Verkar fungera förvånansvärt bra. Fick en jättebra upplösning på skärmen. Installerade MySQL-Workbench och den fungerade bra. Kan väl egentligen inte se någon större skillnad från Jaunty Jackalope, men det där med hög skärmupplösning tilltalade mig mycket. Kanske ska tillägga att maskinen som jag installerade på är en DELL Latitude D600 med 1 Gb RAM-minne och 60 Gb hårddisk.

/urban Laughing out loud