Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lubuntu 10.04 och Kubuntu 10.04

Kör båda distributionerna. Är trött på vanliga Ubuntu samt Xubuntu.

Eller rättare sagt jag är trött på skrivbordsmiljöerna Xfce och Gnome.Inga fel på dem egentligen förutom att jag börjat tycka KDE är snyggare än Gnome. Inte bara snyggare, plasma widgets är verkligen användbart.

Kubuntu känns stabilt.Fast det är en betaversion jag har installerad. Sabayon käkade upp mitt diskutrymme på eee Pc:n. 10-12 gig för hela systemet känns lite mycket att ha på en Eee Pc.Därför installerade jag Lubuntu på denna. De senaste åren har jag inte gillat Xfce speciellt mycket. Tycker det inte varit någon märkbar skillnad mellan Xfce och Gnome i snabbhet.

Gillar Lubuntu som har openbox installerat. Perfekt dist för Eee pcn, verkligheten. Den käkar varken upp speciellt mycket ramminne eller disk och känns stabil. Enda gången datorn kraschat var en gång då jag körde flash. Normalt sett är det inga problem att använda Flash!

Känner mig hyfsat nöjd och har tillgång till hela Ubuntus paketförråd.

Nu känns det som om jag inte orkar prova andra distributioner på ett tag om jag inte skaffar en ny laptop eller nåt i den stilen.

Alternativt ett grafikkort som fungerar till min dator som har Ubuntu 8.04LTS installerat. Då kanske jag installerar Sabayon på den burken alternativt någon annan distribution eller kanske Ubuntu!