Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Chansning, steam under Linux!

Är lite uttråkad, känt mig spelsugen!

Brukar nästan aldrig spela nuförtiden! Så bestämde mig för att boota upp Windows XP på min netbook. Blir mött av bluescreen of death, typiskt! Inte ens felsäkert läge fungerar, fungerar inte heller att återställa till tidigast fungerande konfiguration. Har en egen partition på hårddisken för att återställa datorn till orginalskick. Vågar inte röra dessa! Raderar då hellre båda partitionerna som är avsedda för Windows helt.

Vill inte något ska hända med mina tre linuxssystem, har istället installerat steam under wine(med hjälp av winetricks) och har köpt spelet knights of honour min typ av spel. Hoppas bara det fungerar som det ska! Inte säker, och ännu är inte installationen och nedladdningen klar.

Får se hur hur bra det kommer fungera, verkar som om det gått att spela ett tag med varierande resultat under wine, http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=1880

Så jag får se, hur det kommer fungera!