Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Reparera Windows Xp, inifrån Ubuntu!

Som jag beskrev förut, dualbootar mina system!

Men har råkat ut för Windows Blåskärm, tänkte först installera ett nytt linuxsystem eller kanske en BSD-variant på gamla Windows partitionen. Läste denna forumtråd, http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=624943 om hur man lagar registret inifrån Ubuntu. Har skapat ett script och har nu blivit av med blåsksärmen även om datorn än så länge bara vill starta om till GRUB. Ska hitta en backup som fungerar kanske kan mitt script hjälpa någon annan med en korrupt windowspartition, även om det behöver modifieras i sådana fall! Har själv sparat döpt filen till WINDOWS-RESTORE och sparat den i /usr/local/bin. Hoppas detta ger någon annan lite egna ideer. Postar mitt script nedan!

#!/bin/bash
apt-get update && apt-get install  ntfs-3g ntfsprog
ntfsfix /dev/sda1
ntfs-3g -o rw /dev/sda1 /mnt/windows
cd /mnt/windows/System\ Volume\ Information/_restore\{BCE95822-2B6A-497A-B947-$
rm /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/default
mv _REGISTRY_USER_.DEFAULT /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/default
rm /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/security
mv _REGISTRY_MACHINE_SECURITY /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/security
rm /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/software
mv _REGISTRY_MACHINE_SOFTWARE /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/software
rm /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/system
mv _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/system
rm /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/sam
mv _REGISTRY_MACHINE_SAM /mnt/windows/WINDOWS/system32/config/sam