Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fördelen att vara nybörjare, kontra en lite mer avancerad användare!

Upptäckt att jag ibland gör saker efter mitt eget huvud, eventuellt efter gamla minnesanteckningar. Ibland gör jag saker slarvigt scriptar ihop något skit bara, ibland händer det att jag inte ens skriver klart koden. Av den enkla anledningen att jag är lat och om det inte fungerar efter första försöket, fuck it!Ibland gör jag saker enligt någon oldschool metod och de fungerar inte som jag vill, utan gör mer skada än nytta! Vilket jag får betala för efteråt då jag får reparera eventuella problem jag som användare skapat själv!

Blir lätt så att jag påbörjar en sak och fortsätter med något annat. Tiden går kanske behövde jag inte mitt script akut, och då blir det lätt så att koden ligger någonstans och skräpar. Till den dagen när jag har ett påtagligt behov att använda ett fungerande script. I sådana fall kan jag få eld i arselet och göra saker på studs. Har ett Wifi-Hack script som jag börjat skriva på, bara för att jag vet jag kan! Har däremot inget behov att hacka trådlösa nätverk, tänkt skriva klart det någon gång i framtiden enbart för att penetrationstesta egna nätverk, eller eventuellt polares med deras tillåtelse givetvis. Kanske skulle det en dag också kunna hända att jag befinner mig utomlands saknar pengar och är i akut behov att komma åt internet. Nöden har ingen lag! Försöker jag rättfärdiga ett brott här? Får skylla på bakfylla, är inte riktigt klar i huvudet för tillfället!

Fördelen med att vara nybörjare med GNU/Linux system var att då följde jag verkligen guider slaviskt, idag kan jag döma ut en guide direkt om jag behöver följa en sådan. Eller göra saker efter eget huvud, men få inspiration av guiden! En eller flera samtidigt. Det var verkligen lätt att bara följa Gentoo-handbook slaviskt en gång i tiden även om jag mer eller mindre inte förstod vadfan jag höll på med . Tills jag gjorde saker för andra eller tredje gången. Saknar dessutom känslan av att nästan få ståpäls av att kompilera ihop X. Idag skulle jag bara skaka på axlarna.

Känslan av att brinna för att lära mig GNU/Linux system, vartfan tog den vägen. Den känslan av att brinna för något saknar jag, kommer knappt ihåg hur det kändes. Har bara minnen kvar. Får kanske ta ut min bitterhet på en massa newbies och spotta och fräsa åt dem : )

Har inte jag kvar känslan av att brinna för Linux, ska ingen annan ha det heller Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Intressant inlägg. Visst är det så att intresset pendlar. Jag tror att man skall förankra det man vill lära sig ordentligt.

Teoretiska kunskaper faller bort om de inte ramlar ner till något praktiskt.

Låt oss vara överens om att läsa en manual är det snabbaste sättet att komma fram, men sedan skall man, som du säger, börja om på egen hand och förstå vad man gör.

Så gack nu åstad och gör färdigt scriptet eller projektet, annars blir du bara en looser som inte ens unnar andra glädje med Linux och kunskap Wink

tomasuus bild

Kanske publicerar jag scriptet här på LP, kanske någon annan orkar göra klart det! Troligtvis bara diverse småfel men har inte orkat redigera och rätta min kod! Kanske är jag en looser= egoist som gärna behåller saker för mig själv! Nej delar gärna med mig av mina kodexempel, även om vissa saker som sagt inte är mer än halvfärdiga så bör någon annan kunna bygga vidare på mina ideer!

Kanske orkar jag t.o.m göra klart scriptet själv, om andan faller på. Det ligger ganska långt ner på min prioriteringslista just nu men den listan kan ändras rätt fort!

Lasps bild

Ambivalent!

Lyfangs bild

 Förslagsvist kanske du vill prova Debian GNU/kFreeBSD, GNU/Hurd eller GNU/NetBSD?

tomasuus bild

Har haft lite planer på att eventuellt köra Debian Stable i kombination med någon nyare distribution. Men har en hel del tweaks i mitt lubuntu 10.04 system så jag tänker nog ha det systemet kvar mina distbytar dagar är över. Dessutom blir det som jag vill så kommer jag ändå få testa på en hel del olika linuxmiljöer men inte som hobbyprojekt!

Lyfangs bild

 Brinner man för linuxkärnan är GNU/Linux ett bättre val. Det borde finnas sätt utforska ett GNU/Linux system även för en avancerad användare. Jag brinner för att fri programvara respekterar min frihet. Att vara programmerare och skriva kod fungerar på GNU/Linux system. Om man distribuerar källkoden möjliggör det att människor kan förbättra källkoden som med ditt Wifi-hack script.

tomasuus bild

Det är alltid bra att hålla sig uppdaterad. Läsa nyheter& bloggar, kanske läsa lite http://www.linuxfromscratch.org/ koda lite, testa lite nya program eller någon ny dist när andan faller på. Går ju att chroota in i dem samtidigt som man kör en stabil distribution själv Smile Är rätt säker på att jag skulle stagnera annars, alltid bra att lära sig nya saker något litet i taget!