Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Foss-Sthlm möte #6 24 maj 2011!

Oplanerat för min del, hakade på en bekant när jag blev tillfrågad!

Förmodligen fortsätter mötet för en del på Copperfields http://www.copperfields.se/ med mingel. Kanske med öl, mat etc. Hade inte ens anmält mig utan var ute i sista sekunden! Programmet såg ut såhär, http://foss-sthlm.se/mote6.html

Själv kunde jag inte delta förärn vid sex-snåret. Lite tråkigt kanske att missa en del föreläsare, förhoppningsvis går det flera tåg senare. Mötet i korthet det jag såg, Fedora 15 har release idag, med bland annat Gnome 3.0 Shell och nytt init-system! Det var en av deras utvecklare som talade. Hörde även en föreläsare som talade om pki-kryptering. Hörde även andra föreläsare som talade om sopac, roffit, samt om en öppen cpu med lgpl-licens som det inste stog något om i programmet. Ordföranden för svenska linuxföreningen talade också!

Kommer säkerligen gå på flera sådana här möten, nu när jag flyttat tillbaka till Stockholm! Hade lite tankar och funderingar kring om jag skulle liveblogga direkt från mötet, orkade dock inte ta med min netbook!

Nästa gång kanske jag hakar på och minglar också, alltid bra att utöka sitt sociala nätverk!