Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Historia!

Nyss läst klart boken, Free as in Freedom Richard Stallman's Crusade for Free Software! Väldigt intressant bok för den som vill få en inblick i den tidiga "hackerkulturen" och av hur Stallman är som person, http://oreilly.com/openbook/freedom/

Tidigare har jag även läst boken Just For Fun: Linus Torvalds Biography! Är inte en sådan person som direkt sysslar med idoldyrkan. Både Linus och Richard har dock gjort bra saker för GNU/Linux och fri mjukvara, alternativt öppen källkod. Vad man nu väljer att kalla det! Intressant info finns att läsa bland annat här http://www.catb.org/~esr/writings/cathedral-bazaar/cathedral-bazaar/

Kunskaper är aldrig fel att besitta och jag gillar hackermentalititen i sig att sätta sig in i nya system så att man kan förbättra dem! Även om ordet "hacker" oftast av majoriteten anses som någonting negativt, tänk om vissa bara lärt sig säga "lamer" samt "cracker" istället!

Nu är jag inget stort fan av att ge saker titlar! Det finns lika många åsikter i världen som det finns arslen. Troligtvis finns det även minst lika mycket tolkningar av samma sak! Ord är bara ord som går att förvrängas, missbrukas, bortom oigenkännlighetens gräns. Så de till slut förlorar sin sanna innebörd, kolla bara på alla våra "kära" politiker. Större ordbajsare finns inte!

Och om någon skulle vilja utmåla mig som ett arsel, så är det något jag med glädje bjuder på Smile

Är dock tacksam för att Stallman varit med och möjligtgjort "GPL" licensen och att det är "Thorvalds" som sköter utvecklingen av linuxkärnan. Nu har jag i och för sig ingen koll på hur långt framskriden utveckligen av "hurd" är! Om det inte varit för linuxkärnan, så kanske vi fortfarande hade fått vänta på ett fritt/öppet operativsystem.

Eller så hade någon annan än Thorvalds skrivit en kärna! I den optimalaste av världar borde Windows redan tillhöra historien, vi är dock inte där än om vi någonsin kommer vara där! Är ingen spåman, eller shemale utklädd som spåkvinna heller för den delen Smile