Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kodande, och mera kodande! En social "eremits" anteckningar om livet!

Trots hettan, eller kanske tack vare den är jag hemma och kodar!

Upptäcker att det finns mycket mer jag vill göra, med det program/script som jag skriver. Och istället för att dumpa kod här i fortsättningen, så kanske det är bättre om jag delar med mig av några skärmdumpar i fortsättningen, av hur mitt program och min kod ser ut. Dessutom har jag min sida http://www.smartcomputer.se och kanske kan jag äntligen få användning av denna sida, för att dela med mig av kod/program/script. Allt har sin tid och plats, känns nästan som jag i sådana fall blir tvungen att skriva om sidan helt från scratch.Tur att Kompozer finns, för övrigt kan sidan behöva skrivas om helt. Den ligger sedan några år tillbaka som en död plats på nätet. Har inte orkat bry mig om sidan!

Hade tänkt dela med mig av hur man skapar sitt eget ubuntu repo. Inte orkat bry mig om detta. Kör ett eget på min test-server, är dock långtifrån nöjd över hur repot ser ut just nu, så därför tänker jag avvakta med att dela med mig av hur man lägger upp ett sådant, för den otålige går det alltid att googla!

Det bör gå snabbare än att vänta på att jag ska dela med mig av informationen, om jag gör det vill säga. Många projekt som jag haft på G, är idag döda projekt! Just nu tar kodandet upp min mesta tid, vill förbättra sådant jag själv skrivit. Har kollat en del på andras kod och program, ofta kan det dock vara svårt att få överblick över hur en sak är skriven, och jag orkar inte lägga tid på det. Skriver kod som jag själv har nytta av istället, om andra också har det då är det bara bonus!

Vill inte påstå att jag är speciellt bra på att koda, det finns de som är betydligt bättre än mig på att skriva kod. Som tur är behöver jag inte jämföra mig med andra, Gnu/Linux och mitt kodande är mestadels något jag håller på med på hobbynivå!

Inte hunnit med att testa nya häftiga "distar" eller rättare sagt så har jag prioriterat kodandet, kanske t.o.m mer än att vara social. Sista tiden kan jag nog närmast säga att jag varit lite av en "social eremit" som skitit i världen i stort, för att fördjupa mina kunskaper inom datorernas område!

Visst, har även ett liv utanför datorernas värld! Imorgon är det en underbar Måndag återigen, även om det mest troligt kommer kännas som en dålig "repris" av andra Måndagar!

Jaja dumt att måla "fan" på väggen innan "fan" själv varit och hälsat på!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mernilios bild

Jag känner igen mig i i din framställning!

Personligen var jag ute med hunden i dag. (som inte nog uppskattade att fått gå ut, men bet mig i handen dessutom :-) 

Tack så jävla mycket.. Tongue J

Jag sitter här med ett stukat finger :-/

*aj* ;-) 

tomasuus bild

Och nu är nya sidjäveln uppe, gjort på en pisskvart!

Låter fruktansvärt det där med fingret, själv får jag kanske vara glad att jag slipper mitt "ex" och hennes hund : ) när man hör sådana där mardrömshistorier!