Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny ide kring nytt kodprojekt!

Först och främst, tänkr jag inte kalla mitt ServerAdmin script gjort i python för det namnet längre funderar på att döpa om det till supertool eller swissknife! Det är inte längre bara ett Serveradmin script. Har även en ny ide, tittat lite på hur playonlinux ser ut idag. Tänkt skriva ett liknande program för att ladda ner samt installera mina egna program och eftersom jag såg att delar var skrivna i underbar pythonkod så kommer detta nästan bli ett måste för mig!

För den som inte vet så går det alldeles utmärkt att ladda ner och titta på kod i debianbaserade system, och i andra system också men det är överkurs för denna anteckning (mkdir /source && cd /source && apt-get source paketnamn)

Glöm inte redigera /etc/apt/sources.list om det behövs. Behövde göra det i mitt chrootade Debiansystem som jag byggt upp inifrån Ubuntu!

Denna rad hade jag redan!

deb http://ftp.se.debian.org/debian squeeze main contrib non-free

behövde även lägga till denna direkt efter!

deb-src http://ftp.se.debian.org/debian squeeze main contrib non-free

Det är deb-src som behöver stå i början av en rad om du vill ha tillgång till källkod från det repot som du använder!