Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Eventuell ny serverlösning, samt buggar i min pythonkod!Och krånglande spotify!

Och droppen som nästan får bägaren att rinna över ett spotify som börjat kraschat hela tiden när jag kör det under wine. Underbart när program skrivna med proprietär "kod" börjar krångla! Hittade en tillfällig workaraound i förrgår på mitt krånglande Spotify, installerade Internet Explorer under Linux bara för att kunna avaktivera, dela över facebookfunktionen, använde playonlinux för installationen.

Kunde i och för sig starta spotify nedkopplad, men inte avakativera den funktionen. Börjat störa mig rejält på Spotify senaste tiden och eftersom det idag är en tjänst jag betalar för så vill jag självklart att det ska fungera!

Vidare fick jag mindre panik när jag kom hem idag och skulle starta mitt pythonscript och möts av detta errormeddelande i alla mina chrootade linuxsystem som jag försökte starta det ifrån!

ne 47, in
screen.addstr(25, 4, "q - Avsluta")
_curses.error: addstr() returned ERR

Förstod dock relativt snabbt problemet. Det har med mitt öppna fönster att göra när jag kör scriptet minimerat i ett fönster blir 25 som är värdet på hur långt ner avsluta menas utanför fönstret därav error-meddelandet! Maximerar jag fönstret i lxterminal så fungerar allt bra!

Bör kunna gå att få scriptet/programmet att ignorera varningen! Problem även med mitt webhotell och en wordpressinstallation, för lite ramminne för att köra vissa phpscript. Testade en workaround som inte fungerade.

Som tur är har jag bekanta med serverutrymme, blir att flytta över servern, min domän till en ny plats. Kan ha någon form av backuplsöning hos webhotellet bara! Dessutom får jag bara köra en mysql databas på mitt nuvarande webhotell. Kan dröja lite innan jag uppdaterat sidan. Sen blir förhoppningsvis allt väldigt bra!

Och jag kan låta folk tanka ner mina program och skriva buggrapporter! Det blir troligtvis riktigt bra det här : ) Hoppas alla får en bra dag, själv njuter jag av det halvsunkiga vädret. Då kan jag sitta hemma och koda med gott samvete!

Uppdatering: kör nu Linuxklienten av Spotify, för Debian/Ubuntubaserade distar!

(
/etc/apt/sources.list
Adda
deb http://repository.spotify.com stable non-free
Terminal
sudo su && apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 4E9CFF4E && apt-get update && apt-get install spotify-client-qt spotify-client-gnome-support

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Om man betalar för Spotify (Premium eller Unlimited) så finns det nog inte någon anledning att använda det via Wine. Linuxklienten är i mitt tycke riktigt bra :) Den integrerar hyfsat med Ubuntu (SoundMenu) och hänger med bra i utvecklingen. Nu senast la de till att man kan spela sina lokala låtar också (och synka över WiFi).

tomasuus bild

Ja har faktiskt inte märkt något som krånglar ännu, betalar för ett Unlimited konto själv! Skönt att slippa köra spotify ifrån Wine, den versionen har verkligen krånglat oerhört mycket senaste tiden i GNU/Linux! Nu slipper jag förhoppningsvis gnälla på Spotify i fortsättningen om det fungerar som det ska, det vore toppen : )