Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kodar och håller på och fixar till en ubunturemaster!

Lessnade på Pc-Linux-os för ett tag sedan!

Ersatte det med Kubuntu! Så nu kör jag Lmde, lubuntu 11.04 och kubuntu 11.04 på min Eee Pc. Har även installerat 3 squeeze system inne i systemen. Testat Unity och Kde. Unity gav jag minimalt med tid, innan jag bestämde mig för att det inte var något för mig. Är inte heller vare sig imponerad av Gnome eller Kde!

Plasma, känns inte så nytt och fräscht längre, kommer ihåg att jag var imponerad tidigare av KDE, och plasma! Kde flöt på bra på min Eee Pc i kubuntu. Trots detta är jag tillbaka i Lubuntu. Lxde, är vad jag blivit van att använda!

Och jag kan säga att av alla olika avarter till Ubuntu så gillar jag Lubuntu bäst. Detta är det system som jag nästan dagligen är inne i! Håller på och gör en remaster av systemet nu och håller på att skriva kod så att vemsomhelst ska kunna göra en remaster av ubuntu utan alltför mycket handpåläggning, supertool det script/program jag skriver på börjar bli riktigt bra!

Enkelt nu att skapa/bygga en squeeze test-server inifrån sitt redan befintliga ubuntu/debian system! Vill göra det lika lätt att skapa en remaster, av ett ubuntusystem så detta är vad jag försöker åstadkomma med min kod just nu!

Kan även säga att jag har skrivit kod för att dölja en textfil inne i en bildfil, använder mig av redan befintlig programvara till detta. Bara starta Supertool.py från terminalen och komma till menyn där det bara är att klicka sig vidare med några få tangentbordstryckningar! Gillar Curses programbibliotek, och kan säga att jag tycker det är roligare att arbeta med pythonkod än med ren bashkod!

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Bara du nu inte gör mig "arbetslös".

LINUX.EXTON.NET

tomasuus bild

Är nog ingen risk, kodar mest för min egen skull just nu och koden behöver "modifieras" en del om detta ska bli "speciellt" användbart för andra! Just nu, duger min kod mest till att bygga upp ett natty-system från scratch och man har inte speciellt många valmöjligheter under uppbyggnaden av remastern! Kommer inte lägga ut supertool än på ett tag för nedladdning, utan det lär dröja och vad det blir i slutändan återstår att se!

benzins bild

Hoppas du släpper koden, skulle vara kul att kika lite på den Smile

 

tomasuus bild

Självklart kommer jag släppa koden tänkte bara finslipa lite på den först, samt lägga till lite mer funktionalitet!

tomasuus bild

Min kod, går nu att kika på här, happy hacking!