Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Supertool, uppe på Github!

Öppen källkod!

Går att kolla på mitt projekt här

Förutom att koda över midsommar, så har jag försökt bli vän med Kubuntu och Kde, ingen framgång där. Tycker mest Kde är i vägen, precis som med Unity. Det är en inlärningströskel samt buggar!

Känner att jag inte vill lära mig nya skrivbords miljöer/fönsterhanterare håller mig till Lubuntu

Vill ha stabilitet, har gjort en remaster med hjälp av mitt script/program Supertool!

Dessutom är det kod som jag mestadels skrivit av egoistiska skäl är dock en fördel om andra har nytta av koden jag skrivit. Har eventuellt lite planer kring att, modifiera koden så fler har nytta av den för den som inte har tid att vänta finns den till allmännt  beskådande eller bespottande på ovanstående länk!

Glad midsommar, till er alla i efterskott. Aldrig varit något större fan av storhelger själv!

 Happy hacking!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Ditt Supertool-projekt verkar minst sagt intressant. Man kan alltså använda programmet för att göra en remaster (ny ISO?) av sitt installerade Ubuntu-system?

Du skulle kúnna skriva en (liten) manual om saken. Eller har du gjort det?

LINUX.EXTON.NET

tomasuus bild

Det fungerar så att du bygger upp en chrootad miljö, men allt är väldigt basic än så länge, förhoppningsvis fungerar det att bygga ubuntu/Debian system på detta vis, men bara med mina egna tweaks och program än så länge, personligen har jag dessutom råkat ut för en del Errors när jag byggt system, har dock byggt system inne i systemet och gjort om dessa till isofiler från Supertool! Så jag har inte gjort någon spegelkopia av mitt eget system, intressant om det skulle fungera dock! Antar jag i sådana fall skulle behöva kika på remastersys, samt modifiera koden i det programmet och bara implenter funktionen, för mig att det fanns en del brister i programmet som att det inte gick att göra en spegelkopia av sitt eget system om det var för stort, kod går dock att modifiera om man förstår den, vilket är en fråga om tid och att sätta sig in i andras kod! Allt går förhoppningsvis vis att lösa och modifiera till det bättre.Behöver dock skriva till lite mer funktioner och göra det möjligt att svara ja och nej i Cli(Curses)-gränsnittet på vissa frågor. Funderar dessutom på att så småningom porta koden, och skriva ett GUI(Grafiskt användar interface) kanske för tkinter(ett annat pythonbibliiotek) eller vilket kanske är lättast skriva kod för Zenity(bashkod som utnyttjar ett grafiskt interface) Får se vad allt blir och har jag riktig tur så kanske någon annan utvecklare vill vara med och koda på detta projekt!

Allt visar sig vad det blir av detta, om jag vill ha andra utvecklare med mig så måste jag nog börja tänka på att skriva/översätta Supertool till engelska. Vill dock att projektet ska få mogna lite först, sen får jag se vad det blir av det hela i slutändan! Dokumentation kommer troligen, när jag kan slita mig från kodandet lite och har tid över för att dokumentera allt!

extons bild

Jag ska absolut testa Supertool när jag kommer hem. Är på resande fot just nu. 

Remastersys har jag (givetvis) testat. Fungerar inte riktigt som jag vill. (Jag minns dock just nu inte i vilket avseende). 

LINUX.EXTON.NET

tomasuus bild

Gör gärna det och kom gärna med egna ideer/tips på vad jag kan förbättra! Tycker jag en funtion verkar tillräckligt intressant och om jag klarar av att implentera den i min kod så gör jag givetvis det, i mån av tid!