Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En lekfull tanke!

Det sägs att när man slutar leka, är man död!

Sitter och leker med tanken på om jag vore multimiljardär(Rent filosofisk tanke) och hade Apples, Googles eller Microsofts pengar att leka med. Hur skulle jag göra för att förändra världen till det bättre? För det första hade jag accepterats spelets regler, vi lever i en värld där mjukvarupatent är något vi måste leva med. Hade köpt en så stor patentporfölj som möjligt och försökt inleda någon form av ekonomiskt samarbete med Google. Om de kliade mig på ryggen, skulle jag klia dem på ryggen. Min förhoppning skulle vara att vi skyddade varandra i patentstrider. Kanske skulle det gå att tillsammans med dem äga en mängd patent.

Förutom det skulle jag försöka stjäla utvecklare från Apple och Microsoft och även hyra in en mängd utomstående utvecklare, från exempelvis olika bemanningsföretag vid behov och ha en mindre kärna av utvecklare anställda på heltid. Skulle betala för utvecklingen av en konsol med öppen källkods programvaror, bonus för företaget då en hel del utvecklare säkerligen skulle börja utveckla mjukvaran på sinn fritid. Starta en tjänst jämförbar med Steam, baserad på öppenhet. Där skulle det gå att ladda ner en mängd spel till en mycket liten kostnad(Du skulle inte behöva köpa ett enda spel i en fysisk butik), en del spel skulle jag låta vara gratis att ladda ner. Singleplayerläget skulle inte kosta något. Att köra spelen över nätet skulle kosta, användarna skulle vara tungna att betala en månadsavgift för att spela online.

Skulle även utveckla Musikstremaimingtjänster och videostreamingstjänster. Eventuellt skulle jag bara köpa Voddler och skype. Skulle göra dessa tjänster friare, öka utbudet i dem. Göra dem bättre, mycket skulle vara gratis men det skulle och finnas en prenumerationstjänst.

Skulle även köpa några fabriker i Asien, exempelvis i en av kinas frizoner. Starta dotterbolag som skulle sköta anställningen av människor till fabrikerna. Skulle även starta en lobbyorganisation vars enda uppgift skulle vara att lobba för en förändring av mjukvarupatentlagarna.

Skulle designa en egen dator och sälja den med mitt egna Debianbaserade operativsystem. Skulle köpa upp en del befintliga mjukvaruföretag och enbart låta dem utveckla sina proprietära program för GNU/Linux, specifikt för min egen distribution. En del företag skulle jag skrota helt. Efter X antal år skulle jag öppna upp de proprietära programvarorna.

Programmen skulle vara installarede som standard i mina designdatorer, skulle utveckla en budgetmodell samt en dyrare modell. Skulle sedan också utveckla mobiler och tablets med samma operativsystem och betala för reklam över hela världen, speciellt inriktad med reklam mot Indien. En stor framtida businessmöjlighet verkar finnas där.

I början hade jag räknat med rejäla förluster, i det långa loppet hade jag hoppats på långsiktiga vinster.

Ubuntu startades med 10 miljoner usadollar, så visst skulle jag tro att jag skulle kunna göra en viss skillnad för hela mjukvaruindustrin om jag hade miljarder att leka med!

Skulle installera propretära codecs etc, som default även om jag riskerade att bli stämd i Usa. Då skulle jag bara stämma trollföretagen själv senare.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

valdermans bild

 Det låter lite som att du skulle bli Stalin för att skydda världen mot Hitler, eftersom du är övertygad om att någon MÅSTE förtrycka andra enligt tingens naturliga ordning.

Dock ligger det någonting vackert i att tvinga upp taggig råkapitalism i röven på dem som tidigare gjort det mot andra. Smile

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん