Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uninstall Ubuntu, install Commodore Os Vision!

Commodore 64:an var den första datorn som jag fick sätta mina fingrar på!

Den var en dröm att använda, med fantastiska spel för sin tid. Den fick mig hooked up på datorer, for life.Det har gått många år sedan jag skaffade min första dator, självklart en C64. Att se att Commodore fortfarande finns kvar som varumärke och se personerna bakom dagens Commodore utveckla en linuxdist baserad på Linux Mint gör mig nostalgisk. Har i dagsläget en bärbar dator, men min nästa dator blir utan tvekan en Commodore, även om jag måste importera den från Usa!

Den datorn jag har nu har jag inga planer på att byta ut det Os jag kör, Lubuntu. Har heller inga planer på att köra sekundära os på denna burk. Har inte tid, har ett jobb att sköta som inte har något med datorer att göra. Shit happens in life, känns som jag är lite sent ute för att försöka hitta ett datorelaterat jobb. Även om jag ett tag jobbat som någon form av konsult, harkel datorer som hobby kommer jag dock alltid ha!

Dessutom går det aldrig att sia om framtiden, vet inte ett skit om vad jag kommer göra imorgon. Att vara självlärd och hitta ett schysst datorkneg har jag dock gett upp, finns alldeles för många "oseriösa" Kalle Anka bolag som riskerar att fånga en och utnyttja en. Bättre att ha ett jobb, där jag vet att lönen kommer in som den ska. Om jag inte skulle börja planera att starta eget i framtiden!

Plugga? Ha minimala inkomster ett tag och höga krav på att prestera? Vet inte om jag orkar, åtminstone inte i dagsläget. Ägnar mig dock gärna åt hobbyprogrammering på fritiden, samt till att lära mig mer om olika datorrelaterade ämnen.

Hursomhelst, första riktigt intressanta Linuxdisten jag sett på flera år är utan tvekan Commodore Os Vision, det systemet ska jag definitivt kika mer på  i framtiden.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

krippas bild

Jag kör en del Amiga än idag. Både min A1200, sedan köpte jag en Sam460EX i somras som jag kör AmigaOS4.1 på. Igår tankade jag ner Commodore Mint, funderar på att installera skiten för att se vad det är för nåt. Commodore USA som företaget heter bakom detta sade att dom skulle komma med ett nytt Commodore OS, vilket dom inte har gjort, dom kom med Linux Mint, fast med en massa themes som ska likna gamla workbench.

Vi får väl se, men någon nostalgi kan det väl knappast vara, då det är Linux.

Kolla detta: http://safir.amigaos.se/main.php?d=showthread&f=1&thread=10644

Jag vill inte kalla mig som en SERIÖS Amigan, men dom som med all rätt gör det är måttligt irriterade på CUSA har jag fått en uppfattning om...

Behöver du en erfaren snickare? Kontakta mig på 0735462046 eller maila larssons.byggtjanst@gmail.com

tomasuus bild

Intressant, är hursomhelst mest intresserad av Commodoreskalet.

Vill ha en dator som ser ful och billig ut med bra prestanda, att använda som en server! Nu är jag varken något överdrivet fan av vare sig Mint eller Ubuntu, även fast jag själv kör Lubuntu. Tycker däremot att GNU/Linux är det självklara valet för en Commodore dator idag. Systemet finns ju redan och är öppet, hade dock helst velat se att de körde ett system helt baserat på Debians rullande releascykler. Det är dock skitsamma om det är baserat på Mint eller Ubuntu, betyder bara att jag redan klarar av att hantera systemet. Tycker man valt rätt väg då man gått tillbaka till en av tidernas bästsäljande datorer, när man väljer både teman och ljud samt att köra awn. Blir både gammalt, nytt och fräscht på en gång. Tyckte systemet helt klart såg intressant ut efter att ha sett detta klipp, https://www.youtube.com/watch?v=QKpXiUD6Tc8

Sia om framtiden kan jag inte, men eftersom deras distribution, nåja mint i ny tappning är väldigt ny så skulle den helt klart kunna bli intressant i framtiden. Som exempelvis Pardus var för några år sedan, Commodore Os Vision kanske också faller i glömska.

Men detta hindrar inte mig från att vilja ha en dator som ser ut som en gammal amiga 500 eller commodore 64, bara för att jag är nörd och gillar lite udda prylar som jag är ensam om att äga i min bekantskapkrets. 

Så för mig är detta definitivt perfekta nyheter, enda negativa med deras datorer är att hårdvaran verkar inte vilja stödja Os X fullt ut, därför kanske jag bara köper ett skal. Vill bygga en hackintoshdator med stöd för Windows, Os X, samt självklart även för GNU/linux.

Även jag är djupt besviken, hade förväntat mig mer än en ubuntu klon med lite teman och massa bloat.

Hade högre förväntningar än detta, känns som en onödig dist som inte tillför något.

Förstår inte varför det tagit sådan tid att skapa denna när dom inte tillfört något.

metalmacs bild

 Jag har kört C=OS vision som huvud system nu sedan det släptes och är mycket nöjd hittils. Jag har inte behövt starta windows 7 en enda gång. Det käns stabilt och bra och jag tycker det har en skön Retro feeling, men ändå modernt. Dock är jag ju ett fan av Amiga och älskar att leka med mina Amiga classic datorer, AmigaOS4, MorphOS och Aros mm.

Många i Amiga lägret är sura på CUSA, troligen för att dom har lyckats att få använda namnen, det finns ju många märkes fixerade Amiga fantaster och det svider nog i ögonen när inte deras förstahandsval har rättigheterna.

Men men, jag gillar ialf första beta versionen av C=OS och ser fram emot att följa utvecklingen, kan ju bli så att dom tar av på en egen väg vad det lider, men någonstans måste man ju börja.

spendrups bild

hejs Metalmac .

Kul men hur lyckades du instalera commodore OS jag har försökt i 2 dagar nu utan att lyckas , vore nice med lite tips.

Tack på förhand.

metalmacs bild

 Tråkigt att höra att du har problem med installationen.

Jag gjorde som så att jag började med att installera Windows 7 och i win7 installern göra två partitioner, sedan så installerade jag windows på den första. När windows var  installerat så satte jag i C=OS skivan och bootade från den, men valde install läget inte live läget och körde på med installationen på den toma partitionen, jag delade upp den i två delar en 1gig swap partition och en "/" ext4 partition på resten, sedan installerade jag på ext4 partitionen.

Sedan när jag loggade in i C=OS första gången så fixade jag boot menyn under System/CommodoreOS extras/Restore Graphical OS boot menu och installerade grafik drivisarna för mitt radeon HD mobility 4650 grafikkort, och sedan funkade allt för mig.

Men jag hade problem att installera C=OS först då skivan jag bränt inte var helt okej, men jag brände en ny skiva i lägsta hastigheten och sedan var det bara att rocka loss Smile

mr007xs bild

Man är aldrig för gammal för att försöka. Jag är 36 och planerar en resa till universitetet för att skaffa mig nya möjligheter. Jag kommer vara 40+ när jag är klar men jag räknar med att kunna jobba tills jag är 80 om inget oförutsätt inträffar Wink

36 är inte för gammalt.

Är väl bättre att leva som man vill än att göra som andra anser att man bör.

Att skola om sig gör man ju oftast när man har några år i bagaget.