Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nokia N9- Stora tråden!

Köpte denna mobil igår för runt 3000 spänn, 16 gb minne och en svart sådan, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=923107

Anser min N900 har för klen batteritid,är lite småseg samt att hårdvaran inte längre hänger med 100%i tiden längre, tycker dock denna duger som lek och hobby mobil som jag kan koda lite till i mån av tid. Kommer heller inte ha kvar min Iphone 4 så jag skaffade denna telefon som ersättare. Har ej hunit kolla så mycket på telefonen.

Men det lilla jag sett hitills imponerar, gränsnittet påminner en del om iphones med egna grejer. Gillar det jag sett ovanför ytan i meego hitills. Dessutom verkar inte programutbudet vara så klent som det ibland påståtts i media. Kanske kan jag rentav köra en chrootad variant av easy debian i denna som jag gjorde på min N900.

Ska aktivera developermode senare, så jag får tillgång till en rootad telefon med terminal som jag kan ansluta till över ssh.Håller dock på att dra hem lite programuppdateringar just nu och ska upp och jobba imorgon så hinner troligtvis inte pilla så mycket inatt som jag skulle vilja.

Kan dock ge + för både design, det lilla jag sett av operativet samt för kameran och batteritiden hitills, samt för filmuppspelning och surroundljudet.

Kommer återkomma mera om denna lur senare här i denna tråd, ni andra som har något att säga om denna lur kan ta upp det i denna tråd om ni vill.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Det är en underbar mobiltelefon Smile

Men visst finns det lite jag stör mig på ibland men så är det med alla mobiler.

Tror du kommer bli nöjd samt att jag tror att N9 precis som N900 bara blir bättre med tiden.