Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En gång tekniknörd, alltid teknik nörd!

Hade tänkt skriva lite mer i min tråd om Nokia N9, problemet är bara det att jag inte har något att skriva om. Inte haft så mycket tid att använda denna annat än som en normal smartphone, via de grafiska användar interfacet(GUI-programvaran)

Införskadde idag en HTC Flyer, uppdaterat denna till Android 3.2.

Gillar den, precis som jag gillar min telefon. Har dock haft en del att invända mot Android tidigare, mest för att när jag börjat kolla på mer avancerade grejer, så har de inte fungerat på samma sätt som i vanliga GNU/Linux distributioner.

Märks dock helt klart att hårdvaran i denna definitivt är bättre än i min huawei-Ideos android telefon. I framtiden är jag intresserad att se hur ubuntu för android utvecklar sig.

Börjar dock upptäcka att jag inte alls brinner lika mycket för olika system som jag gjorde för några år sedan, när jag ville sätta mig in i och veta allt om dessa system. Även om jag alltid kommer vara en nörd. Datorn där jag skriver detta på har jag precis uppdaterat till ubuntu 12.04( Med lubuntu-desktop)

Gillar även Ios även om jag själv inom en snar framtid ej kommer använda mig av detta system. Beror inte på att jag tycker Ios är sämre eller bättre än Meegoo. Snarare beror det på att hårdvaran i min N9 är bättre än den i min gamla Iphone4.

Kan säga att idag skiter jag mer eller mindre i vilka system mina prylar kör, så länge de inte kör Windows Smile Har dock även Windows XP installerat i Virtual Box. Bara för att kunna synca iphonen med itunes.Behöver inte längre vara beroende av detta skräpsystem.

Gillar att vara fri från Windows, mest för att jag aldrig gillat BSOD, virus och annat skit som man fått med systemen på köpet. Ibland har det räckt att bara låna ut datorn till en polare en liten stund för att få in något skit på dessa burkar.

Så har inte fallet varit i Linux, där jag bara skapat inviduella användare(eller alternativt en gästanvändare) till de som velat låna en av mina datorer.