Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En LAMP-server i fickan!

Nyhetens behag, brukar ganska snabbt blekna och samla damm.

Har en N900, som jag nästintill glömt bort. Min N9 är utan tvekan en bättre telefon rent hårdvarumässigt. Gillar dock Maemo bättre än Meego av någon konstig anledning. Har funderat ett tag kring vad jag ska använda min N900 till. Funderat kring att installera Nitdroid, bland annat. Läste lite olika artiklar och sökte på google N900+ LAMP Server. Såg att det går att installera via ett chrootat debian. Så jag har bestämt mig för vad jag ska göra med telefonen. Det blir inget Nitdroid, för min del. Installerat det förut på min första N900, det var häftigt i ungefär 20 minuter tills jag gav mig på nästa projekt med telefonen.

Min N9 är uppdaterad till Meego 1.3 med Inception 0.2. Även laddat hem Megoos SDK(utvecklarverktyg) på min lubuntuburk. Kan gå in över ssh med hjälp av usb-sladden till både min N9 samt N900. Läst en del artiklar om easydebian till N9. Överväger dock inte ens möjligheten i dagsläget att bygga en LAMP-server på denna telefon. Då jag använder den som min primära telefon.

Kommer kanske ge mig på detta någon gång i framtiden då jag införskaffat en annan nyare telefon som jag använder som min primära telefon. N9:an är dock, good enough i dagsläget. Känns dessutom lite friare nu när jag kan använda inception för att disabla aegis, även om jag inte hittat ett lika bra community repository som det befintliga till N900.

Vill dock inte sabba min primära telefon, N900 känns mer som en slit och släng lur att göra vad jag vill med. Genom en massa trial& errors.Behöver inte ens ta några backuper, utan kan pröva mig fram obehindrat då jag primärt använder denna som en testdator, ej som telefon.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Har du tänkt ut någon praktisk användning för en LAMP-server i fickformat? Smile Nog för att det är jädrigt coolt och mycket "Bara för att man kan"-faktor över att installera en LAMP-stack på en telefon, men vad kan man förvänta sig av det? Blir det tillräckligt kraftfullt för att kunna utveckla mot, typ om man kodar hemsidor och vill provköra dom på en server? Vore ju rätt coolt att gå runt med sin LAMP-server i fickan, och vara portabel.

Personligen vill jag ogärna installera hela LAMP-stacken på min vanliga dator, brukar köra det i en virtuell maskin. Men det är ju inte helt portabelt...

tomasuus bild

Tanken är iallafall att jag ska koda hemsidor, samt testköra dem mot servern.

Hur det kommer gå i praktiken, måste jag återkomma till när jag är klar samt testat serverkonfigurationen ett tag. Risken finns dock att detta är något som jag kommer göra bara för att jag kan. Hoppas dock att jag kommer ha nytta av lamp-servern.

Det visar sig, påbörjat en hel del projekt tidigare som runnit ut i sanden. Är trots allt närmare 40 än 20, så det kanske börjar bli dags att slutföra något och för detta ändamål behöver jag en lamp-server. Så jag antar att time will tell.

 

tomasuus bild

Hade installerat easydebian(chroot) tidigare, nu blev det dock något knas inatt troligtvis med img-filen så jag inte kan chroota filen, telefonen hängde sig bland annat när jag höll på att uppdatera det chrootade debian-systemet.

Funderar på att flasha om telefonen helt, samt köpa ett nytt minneskort till den, sen köra en chroot utan easydebian-scriptet. För mycket bloatware som följer med filen, kommer dessutom inte ihåg allt skit jag gjort tidigare med luren så lika bra att installera om denna på nytt, har bland annat testat lite olika skräprepos på den.

Community-repot samt nokias egna repo är de enda jag vill använda mig av. Efter omstart verkar telefonen inte ens vilja köra med en custom- kernel och ej heller mounta debian imagen. Så nu blir det godnatt ska jobba imorgon även om jag inte börjar förrän 15.30.