Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Förräderi!

 Sitter vid en ny laptop med Windows 8.

Tröttnade på min gamla burk med Lubuntu. Ledig ett par dagar, installerat steam samt netflix båda fungerar väldigt bra även fixat Netflix till min ps3 och det är utan tvekan roligt att använda.

Tvärtemot mot vad många tycker så uppfattar jag metros gränsnitt i Windows som en klar förbättring mot tidigare versioner, har även slutat använda Firefox. Tycker Chrome är mycket smidigare, använder heller inte Libreoffice eller Openoffice utan tycker Google Docs fungerar.

Har min gamla laptop med lubuntu kvar, samt har även installerat virtualbox på min nya dator med Lubuntu om jag skullle få för mig att vilja gå in och koda något. Tyvärr vet jag inte om jag har tiden eller orken längre att hålla på så mycket.

Jobbet stjäl för mycket av min tid. När jag kommer hem på kvällarna/nätterna blir det med största sannolikhet så att jag lyssnar på lite musik i spotify eller ser någon film i Netflix.

Har upptäckt att nu när jag inte jobbar med datorer eller har mycket ledig tid att jag tappat en del av mina tidigare kunskaper och mer lär det bli.

Bryr mig inte så mycket längre om vilket OS jag använder. Läser en del nyheter kring Linux, men är helt ärligt inte lika intresserad av dem som jag var för några år sedan. 

Teknologin går utan tvekan framåt och jag har gått och planerat lite smått att köpa en Raspberry Pi men det får bli en liknande enhet med Android istället.

Funderar dessutom på att byta ut min Nokia N9 mot en Samsung Galaxy telefon. Tycker inte att Nokia N9 är rolig längre i och för sig verkar tizen kunna bli lovande. Skulle vilja ha ett system som inte är Android, men där det går att köra android program/spel. 

Gjorde ett halvdant försök att installera Nitdroid på min Nokia N9 men lyckades inte ens logga in via ssh! Vilket jag gjort tidigare utan några som helst problem, försökte kolla historyn och kikade i /etc/init.d men där fanns inte ens ssh daemon.

Inte orkat kolla så mycket mer, har inte tid och lust att felsöka sådant jag tyckte var kul förut.

Jag antar att det bara finns en slutsats att dra, det finns annat i livet som är roligare än datorer samt Operativsystem.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Jag använder också Windows 8 numera efter några år med Ubuntu, Pardus bland annat.

Även Windows Phone 8 för att få ett enhetligt system.
http://www.nokia.com/se-sv/produkter/telefon/lumia920/

På mobilerna är Windows uppstickaren och Linux störst med Android. Lite av omvända roller mot på desktop.

Windows 8 har fått mycket kritik men jag gillar den bättre än alla tidigare Windows versioner.

Visst håller jag ett öga på Linux sporadiskt ändå. Men efter att ha gillat Pardus så spolar Turkarna ner hela systemet och "dödar" det av olika anledningar.

Efter det så orkade jag inte byta system ännu en gång. Min nya dator blev med Windows 8 förinstallerat helt enkelt.

Hur bra fungerar WP8 med linux?

Fungerar masslagringen i Linux eller använder även WP8 MTPZ?

Går det att synca telefonen från Linux?

FoHs bild

Apropå MTP så har kommande Ubuntu en uppdaterad GVFS som ska stödja MTP, så att man (förmodar jag) får upp MTP-enheter i Nautilus ordentligt. Återstår att se hur väl det fungerar.

Stötte på det här för någon månad sedan, som fungerat bra det lilla jag testat det: http://www.webupd8.org/2012/12/how-to-mount-android-40-ubuntu-go-mtpfs.html

Har haft blandad lycka med MTP tidigare, ibland fungerar det och ibland inte. Vill man vara lite hacker så kan man ju alltid köra adb push/pull via kommandoraden också Smile

MTP har jag inga bekymmer med idag och kan använda alla enheter jag testat.

Mitt problem uppstår med MTPZ MTP+Zune som är ett  proprietärt protokoll från microsoft.

Fanns ett projekt som arbetade på stöd för mtpz som idag ingår i libmtp men har ingen aning om hur väl fungerande det är.

https://github.com/kbhomes/libmtp-zune (Senaste blogg inlägget för projektet är nästan ett år gammalt. http://kbhomes.github.com/2012/02/13/mtpz-implementation.html )

https://github.com/kbhomes/libmtp-zune/blob/master/mtpz.md

libmtp-zune är nu mera i libmtp projektet sedan libmtp-1.1.5

http://sourceforge.net/projects/libmtp/files/libmtp/1.1.5/

Någon som testat stödet och vet hur bra det fungerar och om det krävs för WP8?

Krävs det speciella nycklar eller fungerar det direkt?

Så vill mest veta hur bra WP8 fungerar i Linux.

Grrr nu gjorde jag det igen, skrev ett meddelande i Firefox som inte gick att posta.

FoHs bild

Aha, kände inte till att Microsoft lagt till något eget. Då var mitt inlägg verkligen offtopic Smile

 Funderar dessutom på att byta ut min Nokia N9 mot en Samsung Galaxy telefon. Tycker inte att Nokia N9 är rolig längre i och för sig verkar tizen kunna bli lovande. Skulle vilja ha ett system som inte är Android, men där det går att köra android program/spel.

Låter som Jolla Sailfish skulle kunna vara något för dig, men deras enhet kommer först i sommar och det finns inte allt förmycket information än.