Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Semestern slut redan!

Och det var längesen jag skrev här, vet inte längre om jag passar in då jag numera kör Windows 8 på min primära laptop Smile

Och för att inte glömma på min andra bärbara är en moddad&tweakad version av lubuntu installerad. Har även en stationär dator, inkopplad i TV:n med senaste versionen av lubuntu och sist men inte minst så har jag skaffat en Raspberry PI.

Det enda som är inkopplat på hallonpajen är en ps3 kontroller som får fungera som mus och ett usb wlan-kort köpt på kjell&Co. 

Innan semestern började stod min stationära dator bara o skräpade, första dagen på semestern köpte jag också min raspberry pi. Men sen bara ett par dagar in på semestern drog jag till Gran Canaria och var där två veckor.

Det var först när jag kom hem som jag började leta bland allt mitt datorskrot efter något användbart. Hittade en blåtandsdongel, tangentbord, mus samt diverse kablar vilka jag behövde. Min stationära dator saknade trådlöst nätverk. Så jag kopplade in en Samsung Galaxy S2 som delar ut sitt nät över usb som själv använder wlanet.

Installerade programvara på en android-platta för att kunna använda den som blåtands-remote. Installerad serverprogramvara på min stationära och kan nu använda burken som mediaspelare med suveränt ljud då jag har den inkopplad i mitt surroundsystem med plattan som fjärr.

Så, summa summarum har nu en mediaspelare som jag betalat 0 SEK för, istället för att lägga ut pengar på en ny sådan. Ända nackdelen är väl att det stationära helvetet kommer sluka el.

Raspberryn har jag också börjat göra en del intressanta saker med, börjat koda lite python igen. Installerat lamp-server, vnc-server och lite annat.

Så det känns som jag börjat få tillbaka lite av mitt gamla datorintresse, och kan konstatera att fullt så ringrostig som jag känt mig innan semestern är jag inte, även om jag behöver följa guider för sådant jag tidigare kunde göra enbart i skallen. Då jag har ett jobb där jag i princip inte använder datorer, en sanning med viss modifikation.

Blev till och med erbjuden jobb på GC, under min semester om jag skulle vilja åka tillbaka till paradiset.

Ända negativa, jobbet är ett säljjobb där man får provision. Nej dags att sluta drömma o bege sig mot mitt riktiga jobb som säljare med fast lön!