Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Tidsbrist, hinner ej med småjobb!

Under semestern kändes det som om jag hann med mycket mer än vad jag gjort de sista två åren!

Köpte en Raspberry PI. Drog utomlands, läste flera böcker! Nu har rutinerna tagit över, använder min nya laptop med Windows 8! Senast jag försökte dualboota denna med Linux kraschade den! Och jag har börjat använda Steam, spelar en del när jag kommer hem från jobbet och ser på film!

Det råder ingen tvekan om att en dag när denna burk börjar bli lite äldre att jag kommer installera en linuxdist på den!

Skippa Windows 8, kanske för gott. Än så länge duger skiten att ha på burken, då det är tillräckligt bra för det jag använder burken till och jag tycker det verkar lovande med Steam Os och Steam Box. Skippar nog att köpa både Xbox One samt Ps4 helt denna gång!

Inte så mycket tid längre, och mitt uppe i en flytt mot andra breddgrader. Efter över 30 år i Sverige känner jag att det börjar bli dags för en förändring! Har dessutom tagit tjänstledigt så om något skiter sig kan jag alltid komma tillbaka till Sverige!

Nu är det dock så att jag knappt håller på med datorer längre, men har ändå lovat en del bekanta att kolla upp om det finns någon som eventuellt är intresserad av att göra en mindre hemsida, med någon form av bokningssystem samt sökmotoroptimerad! Givetvis mot ersättning.

Själv har jag för lite tid, och datorerna står mest och dammar känns det som! Länge sen jag hade tid att exempelvis programmera eller pröva olika linuxdistributioner!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Har haft lite bekymmer med Windows 8 på min laptop också. Vad man definitivt ska göra är att inaktivera fastboot då det kan leda till fel på Windows-installationen i samband med dualboot. Har man problem med GRUB och Windows 8 kan man alltid testa att använda bootmenyn i UEFI, något bökigare men kanske lite säkrare.

Kul att du vågar dig på förändring! Smile Lycka till med flytt och livet i stort!

Lasps bild

Helt rätt!

Varje individ borde få en ny chans, att finna en väg i livet, vart tionde år.

Tänk att få börja om, bara med all erfarenhet, och inga krav.

Det är nästan så att man börjar fundera! Gör det du också. Vart vill du? Är du på absolut rätt väg.

Det är inte många som har denna valfrihet och möjligheter utan bojor.

Människan föds fri, men hamnar i bojor.

http://web.comhem.se/~u13115096/Demokratism/Filosofer/rousseau.html 

Läser just nu Kim Leine senaste bog!  Läsvärt.

FoHs bild

För egen del känns det som jag är på en av de rätta vägarna. Har i dagarna skickat in examensansökan för högskoleexamen inom maskinteknik (produktionstekniker), fixade körkort för 1.5 månader sedan, köpte bil för en vecka sedan, nästa månad har jag varit förlovad i ett år. Hoppas kunna plocka ut en högskoleexamen inom datateknik till sommaren.

Allt som återstår är att vänta på att konjunkturen vänder och arbetstillfällena kommer med det, och så skaffa en knodd Laughing out loud Hoppas bara få lite tid över för programmering innan dess!