Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ett år med Windows 8, och nu linuxabstinens

Mixtrade litegrann förra året med Linux, under min semester!

Hade tänkt dualboota systemet med Windows 8, vilket resulterade i att windows kraschade och sen fick jag gå in i konsolläge och reparera skiten.

Då för ett år sedan var datorn snabb, nu idag är den något annat åtminstone när jag startar med Windows 8.1! Program hänger sig stup i kvarten, det går inte att göra något vettigt arbete med den, är för lat för att lära mig powershell. Flashvideos fryser, datorn fryser flera sekunder innan man kan göra något vettigt. Min lösning har ett usb 3.0 minne där jag installerade ett linuxssystem från ett annat usbminne! Ett Lubuntusystem, nu har jag startat upp det igen och saker går bara så mycket snabbare med detta system och jag behöver inte vara rädd för att saker ska hänga sig. Jag kan arbeta med datorn utan problem och den fryser inte om den skulle göra det mot förmodan har jag en snabbfix.

Förmodligen beror det mesta av mina problem i Windows 8.1 p.g.a mig personligen, dvs att det rör sig om användarfel. Jag är inte kompatibel med Windows och kan nu förstår varför jag slutade använda det efter Windows XP. På mitt senaste jobb hade jag en dator med Windows 7 och ändå mer strul med den än på min hemdator.

Så lätt att bara råka installera något skräp på en windowsdator, under en oförsiktig sekund. Händer aldrig om jag använder en pakethanterare under GNU/Linux. Och inte verkar mitt virusprogram Norton skydda mot allt heller. Förutom att jag har över 100 spel installerade, de flesta via steam. Så är jag oberoende av windows.

Libreoffice och Abiword fungerar som de ska, på min jobbdator kraschade Libreoffice hela tiden under Windows. Och min hemdator är fyllt av komersiella skräpprogram som inte går att avinstallera helt. Och trots en del registertweaks och annat känner jag att det teoretiskt sett skulle kunna vara vilket skit som helst inne på datorn. Alltså det känns inte som jag har kontroll över Windows datorn och kan inte heller se vad det är som strular med systemet.

På mitt usbminne har jag nu ett vrålsnabbt system, som inte segar ner efter tiden. Proprietära grafikdrivisar så att 22 av mina steamspel fungerar. Spotify har jag också installerat! Behöver jag något mer, behöver definitivt inte Virus 8.1

Funderar eventuellt på att slänga in något Mmorg, typ WoW eller Swtor. Inte lirat något Mmorg på flera år tills jag nyligen, började lira Swtor.  Slöseri med tid kanske för flera år sen hade jag en Gentooburk med WoW installerat.

Skype behöver jag som tur är inte krångla med installationen av, det har fungerat med väldigt varierande kvalitet under åren under GNU/Linux system. Men är helt beroende av programmet då jag har det installerat på mina bägge telefoner för att kunna ringa hem till sverige är 300 mil ifrån Sverige på en hyfsat liten ö, men vädret är bra ingen snö och blir det som jag vill så kommer jag stanna kvar här!