Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Android

Igår hade jag den excellenta ideen att roota min gamla surfplatta en htc flyer samt att fixa google apps till min Samsung Galaxy S2 som redan är rootad!Inte känt något behov av att skaffa dyrare grejer än så, elektronik brukar ändå gå sönder efter ett tag. 

Telefonen fick jag att fungera som jag ville, ganska fort. Med surfplattan var det värre, htc flyern är inte så populär så jag hittade en massa taskiga roms, när jag väl lyckade låsa upp bootloadern! Den första var den som verkade bäst, med android 4.1.2! Fanns dock ett problem med internetanslutningen i mitt hemma nätverk den anslöt hela tiden och avbröt anslutningen! Vilket gjorde surfplattan värdelös, utan internetuppkoppling. Testade en massa andra roms som hade samma problem, plus att de var sämre körde äldre androidversioner bland annat och innehöll fler små roliga buggar.

Credits till utvecklarna som orkar lägga tid på såna här skräptablets! Upptäckte att när jag var inne i min router under radio setup att när jag ändrade Network Mode till N only då löste sig mina anslutningsproblem. Vilket fick mig att vilja installera första romen igen! Vilket resulterade i att jag brickade tableten! Så nu blir det köra in en stock rom med adb! Och sen flasha om enheten med den rom jag vill ha!

Vill inte ens tänka på den tid jag lagt ner på denna skittablet nu, ingen idee att låta den vara paj dock då jag vet hur jag löser problemet. Börjat känna på slutet att jag kanske lagt ner mer tid på datorer och sådant, när jag kanske borde prioriterat annat genom åren!

Helt enkelt har mitt intresse, börjat dö ut!

Antar det lätt kan bli så, med åren får man nya prioriteringar och helt bortkastad har väl inte min tid i datorernas värld varit!