Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Återgått delvis till Windows 8.1

Känner att jag måste göra något nytt, som jag funderat på ett tag!

Får se hur stort intresset blir från min sida, har ju blivit äldre och har inte alltid tid med såna här saker! Får dock lov att använda Windows 8.1 till detta! Efter att jag tyckt att datorn var slö så har jag lyckats rensa den från det mesta skräp den innehöll! Kanske är det något kvar men det är inget som segar ner datorn överlag. Använde mig av Ccleaner, Malware Bytes Anti Malware, Emisoft Emergency Kit samt Adware för att städa datorn. Då Norton Internet Security inte gav ett fullgott skydd. Funderar på att byta ut programmet mot Comodo, vill inte uppgradera Norton till en PRO version!

Nå till det jag ska göra börjat kolla litegrann på Skyrim Creation Kit som går att ladda ner via steam! Tänkte börja modda spelet som jag vill ha det men jag får se hur allt fortskrider. 

Tycker överlag det är jobbigt att arbeta med Windows, men nu känns det som jag har program som städar upp och gör det de ska även om jag önskat att jag hade ett heltäckande skydd. Så mycket enklare och säkrare att arbeta med Gnu/Linux. Har redan script som jag kör vid varje ny installation av lubuntu men nu har jag det installerat på en usbsticka och allt flyter på går något snett vilket inte lär hända då installerar jag om systemet på stickan och kör mina script och konfigurationer.

Nu använder jag dock datorn även som ett TV-spel har xpadder, joy2key, controlmk samt DS3 tool installerat. Detta är för att min ps3 kontroll ska fungera i de flesta spelen sen är det bara koppla in datorn i tv:n och köra! Och med en kylplatta fungerar det förvånansvärt bra men har många spel som går att modda så jag tänkte börja kolla lite mer på det. Dessutom har jag inget tvspel kvar då jag gav bort mitt ps3 i julklapp med massor av spel!

Dessutom skulle det vara roligare att göra något andra skulle uppskatta än att spela själv men får se vad resultatet blir, det kan bli skräp vem vet?