Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nu är mitt år med Windows 8(.1) över : )

Efter cirka ett år med Windows 8 är jag nu tillbaka helt i GNU/Linux.

Hade inte så mycket på datorn ändå förutom bilder och massor av steamspel, när jag bestämde mig för att formatera om burken och installera en linuxdist. Först tänkte jag installera Sabayon, min plan var även att bygga upp ett chrootat debiansystem inne i systemet. Fick dock inte sabayon att fungera från usb-stickan vid första försöket. Funderade vidare, ville ha ett roligt system försökte mig på att installera Kali Linux, som verkade sakna drivrutiner för min hårddisk. Installationsprogrammet bad mig sätta i ett usb-minne med filerna.

Orkade inte hålla på och krångla, även om jag egentligen ville ha en rolling release. Hittade jag Backbox Linux baserat på (X)Ubuntu 12.04 och det systemet fungerade att installera vid första försöket. Krånglade litegrann bara med att få utgående ljud via en HDMI-Kabel det är nu löst genom att jag installerat pavucontrol från ett annat repository än Ubuntus standard repositorys!

Försökte även få wine att fungera med Steam. Installarade även wine 1.7 från ett annat repository än standard. Genom att sedan installera Steam med hjälp av winetricks så fungerar det. Nu vill jag bara ha igång Skyrim och Creation Kit så att jag kan skapa moddar till spelet i mån av tid. 

Är i nuläget trött på att spela spel och vill hellre börja koda igen. Och Windows var aldrig någon rolig miljö att arbeta med även om jag hade både cygwin och powershell installerat. Ända negativa är väl att jag sitter med en Lts version av ubuntu. Men vadfan inte ens säker på om datorn håller 2-4 år till då jag kommer undvika uppdatera ubuntu versionen p.g.a icke standard repos som jag kommer lägga till med jämna mellanrum.

Det får helt enkelt duga med denna version får väl köra backports repos sedan! Är ju van att använda Lubuntu men tycker hitintills det är roliga att använda Xfce men det är väl säkert bara för att jag precis installerat mitt system. Så om jag nu ska sammanfatta åren mellan 2006-2014 så har jag använt Linux och Windows XP samtidigt i 1 år. I 5år har jag uteslutande använt någon form av GNU/Linux mestadels debian eller gentoobaserade och i ett år har jag uteslutande nästan använt Windows 8 förutom när jag kört Lubuntu från usbsticka.

  Men nu är jag tillbaka i GNU/Linux och jag har själv förstört min recoverypartition för Windows. Så att gå tillbaka är inget alternativ och jag ångrar mig inte ett skit! Finns det något bättre sätt att bli av med virus än att ta bort roten till det Virus 8.1 : )