Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Småpill med datorn

Har småpillat lite med datorn de senaste dagarna.

Fått wine att fungera hyfsat tillsammans med Steam! Fått igång skyrim samt Gta 4 bland annat! Det jag däremot ännu inte lyckats med är att få igång min ps3 kontroll och få den att agera som xbox360 kontroll. Sökt igenom datorn med rkhunter, inte hittat något konstigt. Gör alltid denna sökning när jag laddat hem något ovanligare linuxdistar. Dessutom installerar jag inga distar om inte md5-summan stämmer. Nu håller jag på att fixa så att skyrim creation kit ska fungera. Ska försöka sätta mig in mer i moddande sedan.

Saknar inte Windows 8.1, även om det enligt mig är bästa windows versionen hitintills. Hade tänkt dualboota datorn till att börja med. Men p.g.a av för mycket krångel och en pajad windows partition som jag senare fick reparera blev det snarare så att jag hade Windows kvar i 1 år för att det fungerade hyfsat. Kan dock inte förstå, hur jag stod ut med systemet så länge. Inte speciellt kul att arbeta med och inte orkat sätta mig in så mycket i powershell även om det sägs vara rätt så bra.

Ska scripta ihop lite saker senare som jag tycker fungerar mindre tillfredställande i nuläget och starta upp några Virtualbox images av Windows 8 och XP. Testversioner som ska fungera i 90 dagar och vara helt lagliga. Men de fungerar längre om jag tar snapshots av dem, vilket inte heller strider mot licensvillkoren.

Är rätt nöjd med hur datorn funkar nu, om jag har tid tänkte jag börja koda lite i python igen. Kollsr även lite på backbox specifika saker jag kan göra. Läst lite guider och förbättrat mitt trådlösa nätverk här hemma. Ändrat kanal bland annat och gjort om det från ett B/G/N mixed nätverk till ett N-only detta p.g.a anslutningen i android hela tiden kopplade upp och ner. Och på den kanalen som användes tidigare förekom massor av störningar då flera wifi-nätverk använde samma kanal. Nu sitter jag med full styrka hemma och har även lite funderingar på att förstärka antennstyrkan hemma till modemet.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

En PS3-kontroll måste paras ihop med datorn först, innan den går att använda. Det är inte Plug 'n' Play alltså Smile Mottagande enhets BT-adress lagras i kontrollen när den paras ihop, detta för att en och samma PS3-kontroll inte ska kunna av misstag styra en annan PS3:a etc. Detsamma gäller alltså för datorn.

Det du vill ha är detta: http://qtsixa.sourceforge.net/

Däremot tror jag inte du kommer ha så stor nytta av det grafiska programmet, eftersom det inte verkar utvecklas aktivt längre. Men du bör kunna använda cli-programmen för att para ihop den med din dator (försök med USB först också, om du inte gjort det, upplevde att det alltid funkade bättre med USB än med BT).

Edit: Tror det finns andra program som du sedan kan ställa in att D-PAD på kontrollen ska motsvara WASD etc, för alla spel kommer inte hitta kontrollern som en kompatibel sådan, och då kanske man vill använda den för att skicka tangentbordsknapptryckningar istället.

tomasuus bild

Har fått ps3kontrollen att fungera under GNU/Linux tidigare, men inte under windows versionen av steam, och då via usb. Men verkar som en del lyckats få den att funka men ska ta mig en titt på detta senare. Just nu är jag mest glad över att vara av Windowsskräpet Känner ingen stress, men jävligt skoj att fått igång några spel i wine det är en bra början. Men vill kunna sitta och spela spelen i soffan med en kontroll helt klart framöver. Ska kika vidare sen i mån av tid, redan börjat scripta ihop en lösning men den fungerar inte till 100% ännu! Har också installerat qtsixa och ska kika mer på denna lösning senare. Har betalat för xpadder som kan mappa keys, annars finns joy2key för att mappa kontrollen till knappar på tangentbordet. Dessa är dock windowsprogram och vet inte om de fungerar under wine. Xpadder eller wine ska tydligen ha någon bugg som kan göra detta svårt, men sen vet jag ju inte om detta är åtgärdat eller inte. Lite dåligt insatt, men xpadder ska ha fungerat under wine tidigare enligt vissa!