Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Elite Dangerous!

När jag var tonåring brukade jag spela Elite 2 Frontier och senare Elite 3 First Encounters!

Första Openworld Space-spelen som jag spelade. Hade kompisar som hade spelen men inte förstod hur man gjorde, fick visa dem. Hursomhelst fastnade totalt, så av rent nostalgiska skäl så har jag nu valt att stötta kickstarter kampanjen som var för ett tag sedan även om jag inte kommer ha möjlighet att köra spelet. Får hoppas det komer slå igenom stort för att sedan portas till GNU/Linux eller att det åtminstone kommer fungera hjälpligt med hjälp av Wine.

Jag vet inte hur bra jag tror detta ska bli, men att David Braben är med och gör spelet vilket borde vara lika med kvalitet samt att spelet blir klart när utvecklarna säger det är klart och inte när distributören vill att det ska vara klart. First Encounters kändes lite buggigt ibland och inte helt färdigt.

Nu är året -2014 Elite Dangerous är påväg. Steambox kommer, avvaktar med att köpa xbox one eller ps 4 inväntar Steambox lansering i större skala samt prisdumpningar på dessa.  Min nokia N9 och N900 känns redan urgamla. Även om jag inte tackat nej till en nyare telefon med maemo, kanske tizen är något eller sailfish os.

Behöver inte ha det senaste min upplåsta Samsung S2 duger hyfsat. Den är ändå uppdaterad med en modifierad variant av android. Och viktigast skype funkar när jag ringer hem till Sverige, vilket är bra då slipper jag ha skräpet installerat på min dator med backbox.