Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Intressant framtidsprojekt

Har gått i funderingar kring saker jag skulle kunna göra med någon av mina datorer.

Sen läste jag lite om detta, https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/2z0evz/gpu_passthrough_or...

Precis som artikelförfattaren går in på så trodde jag inte det fanns så mycket alternativ, till att antingen köra Windows, linux eller dualboota. Nu visar det sig att det är teoretiskt möjligt att köra båda systemen sida vid sida. Lite luskande visar dock att min processor inte har stöd för VT-D. Körde bara en "lshw | more" för att få fram processorbeteckningen. Googlade sedan på namnet och tyvärr har den inte det stöd som krävs.

Annars hade det varit intressant då jag har 16GB/DDR3 ram på min ena dator. Förutom att jag skulle behövt dubbla grafikort, vet inte hur bra en extern lösning till en bärbar skulle fungera även om en del verkar fått det att fungera.

Sen skulle jag också, eventuellt behöva minst två monitorer om jag inte fixar någon någon switchlösning. Intressant framtidsprojekt verkar detta dock kunna bli, skulle kunna bygga en fetingburk om några år med 32 alternativt 64gb ram. Köra flera system samtidigt kanske hackintosh, någon linuxdist samt Windows 10 + köra några system virtuellt bara för att......

Vi får se om jag lever då och om mitt intresse för datorer finns kvar.