Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lubuntu slår de mesta distarna jag testat!

Enligt mig, det är dock min personliga åsikt.Går alltid tillbaka till Lubuntu förr eller senare känns det som.

Efter att ha kört systemet till och från under de senaste åren, senast körde jag ett vanligt standardubuntu 15.04 med alla möjliga desktoppaket installerade( Ubuntus, Kubuntus, Lubuntus,xubuntus Mates m.fl) så är jag nu tillbaka i ett renodlat Lubuntu 15.10 system efter att jag försökt städa upp lite bland röran i mitt gamla ubuntu 15.04 system så lyckades jag få det att inte vilja starta upp igen.

Tänkte dock att detta gör absolut ingenting utan bootade då bara Windows 10 och började ladda ner Lubuntu 15.10 la in detta på ett usb 3.0 minne. Bootade om datorn och valde att försöka installera systemet med samma användare som min gamla på befintliga partitionen utan att omformatera ext4 partitionen.

Det tog sin tid då det blev någon form av konflikt med gamla systemet. Testade boota om kom till loginskärmen men sen kom jag inte längre än till ett terminalfönster.

Tur att jag klarar av att tänka själv, göra om och göra rätt. Startade upp Lubuntu från usbminnet igen och raderade allt på min EXT4 partiton utom /home där tog jag bara bort en del dolda mappar i hemanvändarens mapp sen gjorde jag om samma procedur som tidigare. Nu gick installationen på nolltid, startade om testade installera kodi som har fungerat både bättre och mindre bra i olika distar.

Nu fick jag det dock att fungera alldeles utmärkt, bland filmtillägen har jag bland annat lagt in svtplay, tv3, spelkanaler, linux, utbildningskanaler m.m roliga saker. Fungerar också att styra med min ps3 kontroll som är inkopplad i datorn.

Samma sak med Steam i storbildsläge. Och till det har jag för tillfället 61 spel som fungerar i Linux, brukar köpa bundles från Bundlestars eller Humblebundle ibland. Testade för ett tag sen Shadow of Mordor igen gick bara in i options och ändrade lite grafikinställningar så nu fungerar det lika bra som inifrån Windows.

Kotor 2 har fått en ny uppdatering alldeles nyligen och fungerar utmärkt från Linux. Fick dock inte mitt ljud att fungera denna gång i Crusader Kings 2 men löste detta med att installera pulseaudio samt pavucontrol. Efter det så fungerar det utmärkt. Andra spel jag spelar ibland är Cities Skylines,Lunch truck tycoon, Euro Truck SImulator 2 samt Chivalry medieval warfare.

Spel som jag har som är värda att nämna men inte hunnit köra så mycket är Civ5,mount&blade warband samt, Xcom:Enemy Unknown.

Det jag gillar är att alla dessa har stöd för linux, så vill jag så har jag en del att lira. Tänkte slänga in lite gamla hederliga konsolemulatorer också har redan massor av sådana installerade på en ntfs partition men vill ha några installerade i EXT4 partitonen också.