Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya tider, nya bekymmer

Inte startat upp mitt Lubuntu system som är avsett för spelande på ett tag. Anledning efter en uppdatering har det blivit fel upplösning på skärmen och jag kan inte gå tillbaka till min gamla inställning. Dessutom verkar endast cirka 50% av mina spel som är avsedda för Steam OS/Linux fungera. Tidigare fungerade majoriteten av dem, lite trist men nya framtida uppdateringar löser förhoppningsvis problemet eller andra proprietära drivrutiner från Nvidia. Har 67 spel i mitt steambibliotek som ska funka under GNU/Linux.

Förutom det så tröttnade jag på Spike Linux, på min elitebook. Eller rättare sagt det tog för lång tid att underhålla systemet och fick aldrig dess pakethanterare equo att fungera riktigt som den skulle och när den fungerade så var den seg. Så jag använde mig då istället av portage, under vilken jag fick problem med att kompilera ihop en del programvaror jag tycker mig behöva. Kompilereringsfel och felsökningar är inte vad jag vill ägna min vakna tid till -2015 även om de flesta sakerna säkerligen skulle kunna gå att lösa med lite tid samt vilja(jävlaranamma).

Installerade Lubuntu på denna också, till slut men tänker mest använda denna dator till skrivande, programmering, samt lite surfande.

Har skaffat en ny surfplatta, hade en billig deltaco förut som jag spräckte skärmen på efter cirkus en månad. Detta har åtminstone än så länge inte hänt på min asus memopad som jag främst använder för läsning, har bland annat scribd installerat så jag får tillgång till ett helt bibliotek av engelska böcker mot en månadskostnad. Ett spotify för böcker istället för musik.

Läser för tillfället en bok om raspberry pi för dummies. Står faktiskt en del matnyttigt i denna och jag har två raspeberry Pi i nuläget. En pi1 model b samt en pi2 model b. Har installerat minimala raspiansystem på dessa, baserade på debian wheezy. Kan styra dessa via ssh och har inget grafiskt installerat på dem. Men försöker hämta inspiration till vad jag kan använda dem till.

I övrigt har jag startat upp min chromecast igen, för att ta del av lite olika erbjudanden till den då jag inte använder mig av denna något ofta. Men viaplay gratis i 3 månader, samt google music också gratis i 3 månader är ju inte helt fel. Sen fick jag även hyra en film gratis via google play.