Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

aMSN2 in the works!

aMSN 2 ligger nu i utveckling och kommer bli en komplett rewrite av orginal-klienten.

Mn byter nu språk från Tcl/Tk till Python istället.

Dessutom kommer man kunna ha flertalet olika front-ends att välja bland. bla. GTK,QT och EFL .

Biblioteket för protokollet kommer vara pymsn. Som i nuläget stöder MSNP15 som är senaste som släppts officiellt.

ska bli skoj att se vad som komma skall.

Läs den officiella utanonnseringen här: aMSN2 Announced

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dps bild

Det var verkligen en god nyhet (och på tiden).

Amsn är bäst men har alltid undvikit den då den är så hemskt ful. Obestämd

trappskis bild

haha... Sen 0.97 har iofs klienten sett riktigt bra ut. eller ja... tidigare än så var det väl. Jag har ingen koll på stable releases längre eftersom jag kört dev-versionen sedan 0.96 betan ungefär...

 

Men ja det ska bli trevligt med lite nyheter.

polters bild

EFL är verkligen vackert. Jag tror att, om det blir lätt att portera från GTK och QT till EFL så kommer vi nog att se massor av applikationer använda Enlightenments toolkit. Det är så klart en fördel att ha en utvecklare som Rastaman (Rasterman?) som inte verkar vara något annat än en perfektionist. Snyggt jobbat av aMSN-utvecklarna. Nu verkar det dessutom som att emesene kommer att smälta ihop med aMsn. Trevligt!

Kristians bild

Gränsnittet ska alltid separeras ifrån modellen i större program, det är IG att blanda ihop dessa saker för en seriös programmerare. Tyvärr så verkar det slarvas ganska hårt med det, det tog ett bra tag innan Gaim (numera Pidgin) skapade sitt libgaim vilket gjorde att programmet kunde användas med ncurses-gränssnitt Smile

 

---------------------------------------

 

iampenguins bild

Det gillar vi Smile