Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

tux-svens blogg

Tomtom GPS till en Linuxdator?

Göra en vanlig Linux-dator av en Chrome-OS-dator?

Istället för att köpa en dator med Windows förinstallerar och betala för det (Windows), borde man inte kunna installera Linux på en Chrome-OS-dator istället?  Det är kanske lite klent med HD på dem men det kanske går att bygga ut? 

Vem är administratör här nuförtiden?

Jag har försökt skicka meddelande till Jonas Björk, men det sänds aldrig iväg som det skall och det kommer upp en text om att man skall kontakta administratören....  ?

Hur?  Vem?

 

Clipmarks-ersättare?

I Firefox fanns förut ett tillägg som hette Clipmarks.  Det gav möjlighet att på ett enkelt sätt markera det du ville printa ut från en webbsida.   Det innebar att en massa onödigt krafs inte kom med på printningen, utan bara exakt det man markerat med Clipmarks.

Partitioneringsproblematik

Jag har precis tagit hand om en grannes HP-laptop.  Den är försedd med Win 7 men ägaren vill kunna köra Linux åxå.

Fram tills nu har detta skett genom att jag preparerat en USB-pinne med Linux Mint. Nu hade vi emellertid tänkt göra en skarp installation på HD istället.

E-leg och Nordea, en never-ending story?

Jag skrev ju för en tid sedan om att jag äntligen lyckats få e-legetimation på kort att fungera på Nordea i Mitt Linux Mint-system.

Detta fungerar väl fortfarande, vad Linuxmaskinen beträffar i varje fall.

Det STORA problemet har visat sig vara själva Nordea!

Linux Mint installation i Kossornas Planet i Radio P4

När jag varit ute och gått med hunden och just kommit innomhus hörde jag "Linux" från radion som stod på i köket.

Det var "Kossornas Planet"  som handlade om Gamla datorer och mobiler, skrotning respektive återanvändning.

Det är lite väl lugnt här på LP nuförtiden...

Det tycks som att Ubuntu börjat stangera nu och Mint håller på att passera.  Kan det vara alla förändringarna i Ubuntu som gör att folk hoppar av? 

På Mint-bloggar kan man just utläsa att många hoppar över till LM från Ubuntu.

Clipboard för Gnome

Som gammal KDE-användare hade jag vant mig vid att alltid ha ett clipboard i panelen.  I Gnome har jag retat mig på att det inte finns något sådant som default. 

Städning av Linux-datorn

Jag här sett att det funnits tidigare inlägg här på LP som har beklagat att den inte finns liknande städ-program för Linux som det gör för Windows. 

Prenumerera på innehåll