Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur många Linuxanvändare vill vi ha?

Denna konstiga diskussion dyker upp här på linuxportalen med jämna mellanrum.

Jag anser att Linux och fri mjukvara är så fantastiskt, spännande och roligt att det vore vare sig snällt eller juste att undanhålla detta för mina medmänniskor.

Det finns säkert en massa människor omkring oss som inte har sett "ljuset" ännu. Jag visar det gärna för dem - om det intresserar dem.

Dessutom behövs det en kritisk minsta massa som kör Linux för att de som tillhandahåller varor och tjänster såsom e-leg, streaming video, spel och (förinstallerade?) datorburkar skall bry sig om oss och se till att det funkar även för/med Linux.

Vi skall inte tvinga på nå'n Linux, men likväl visa för de oinvigda vilken fantastisk värld som finns därute i cyberrymden. Bara att tanka hem, helt gratis och helt lagligt. Skrattande

Sedan är det så för mig personligen, att Om jag fått friheten att välja mellan frihet eller diktatur så väljer jag ju inte bort den friheten på diktatur (eller monopol/oligopolproduker i detta fallet)

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Tack för ditt inlägg.

Klart att så många som möjligt skall få möjlighet att välja de operativsystem som är bra för den personliga individen eller för ett företag.

Här på LinuxPortalen har det varit ett stort antal negativa inlägg om (mot) olika distributioner och programvaror som kan köras under Linux OS.

Det må ju stå för de enskilda, men mest uppfattar jag det som om de (protestanterna och andra religiösa) inte har testat det de protesterar emot.

Jag trodde i min enfald att LinuxPortalen var den framåtsträvande och positiva gemenskapen för fri programvara i allmänhet och Linux i synnerhet.

Efter de senaste historierna har jag lagt in en ny hårddisk och laddat in Vista igen.

Jag hoppas att jag inte behöver bli där för gott, men just nu är det nock!  (Med fundamentalister och övriga)

mikaeljs bild


Så du har börjat använda vista för att det finns personer på linuxportalen som säger saker som du inte gillar? Låter väldigt konstigt i så fall...~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Lasps bild

Hej mikaelj, nä' det är att hårddra det hela.

Vad jag sa är att jag ser gärna att Linuxportalen är en plats som för fram Fri och Öppen programvara speciellt ikring Linux.

Under den senaste tiden har det varit så mycket negativt att jag inte orkar höra på om du förstår vad jag menar.

I en positiv anda kan man överbrygga de fel och brister som trots allt fortfarande finns för oss

som gillar att datorer fungerar och att man kan använda dem som verktyg.

Om detta inte fungerar, kan man tänka sig att testa Vista igen, jag har dyrt och heligt lovat mig att inte köra det igen, men vill gärna ha en bra arbetsmaskin.

Det har gått så långt att jag numera sneglar på en MacBookPro för att vara säker på att det fungerar.

Så egentligen har både Microsoft och Linuxkollektivet förlorat mig i dagsläget.

Har inte köpt maskinen ännu, men varit och kännt på den.

Och om du menar att jag inte gillar tonen hos dessa fundamentalister, så har du rätt.

Läs gärna vad jag skrev om exempelvis sökning på plun förde med sig.

Livet är kort för att dricka dåligt vin och argumentera med slika personer.

Så vill jag ha en maskin som fungerar och ett positivt forum för att kunna sikta framåt i utvecklingen.!

mikaeljs bild


Kan förstå att det känns jobbigt med en del som händer men skall man låta sånt avgöra så blir man datorlös, i alla fall om man inte skapar sitt egna operativ. Du finner dessa människor bland alla os (mer eller mindre). Smile

Hur saker fungerar beror väl lite på vad man skall göra, vad för hårdvara man är beroende av osv. För mig fungerar linux bättre än windows på alla sätt. Jag får ett fungerande system på kort tid och jag behöver inte lägga ner speciellt mycket energi. Jag går mer på egen smak än att lyssna helt på vad andra säger. Jag har funnit min plats i linuxvärlden där jag trivs bra. Förhoppningsvis finner du din plats i datorvärlden Wink~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

extons bild

lasp!

 

Jag håller med mikaelj. Man blir förvånad (och lite "besviken") när man läser ditt första inlägg. Förstår inte alls vad t. ex. plun har med ditt linuxanvändande att göra. Folk argumenterar för olika saker. Skönt är väl det. Om alla tyckte likadant här på Linuxportalen skulle det nog bli rätt tråkigt. Lika tråkigt som om det bara fanns en linuxdist och (t. ex.) ett whisky-/whiskey-märke.

Missförstå mig nu inte. Det är inget fel att köra Vista och/eller Mac. (Jag tyckte bara att dina skäl för "övergången" var märkliga).

 


 

LINUX.EXTON.NET

Lasps bild

Jag vill ha en säker och snabb miljö.

Jag är beredd, att med min kunskap och erfarenhet, se till att fler kommer att förstå vad Fri programvara och Linux är.

Jag skrev ordagrant så här:

"Efter de senaste historierna har jag lagt in en ny hårddisk och laddat in Vista igen.
Jag hoppas att jag inte behöver bli där för gott, men just nu är det nock!  (Med fundamentalister och övriga)"

Det betyder inte att jag har släppt alla mina Linuxdistributioner, jag skrev att jag är less på att lyssna på argument som inte har saklig grund, de flesta som tycker att man skall köra någon annnan distribution har inte ens laddat ner och testat den.

Jag är rätt säker på det. Motbevisa mig gärna. Jag skrev också att jag inte ville vara där i Vista miljön förevigt.

Så motbevisa mig även där att Linux är värt den satsning som de flesta av oss vill se segla upp i mer än promilleanvändning.

Tar vi sedan tag i sådant som jag nu ser att vi är på väg mot, dvs. bra installationsgrejor, både OpenSuse och fedora9 är stora stycken på väg.

Så ta inte detta med Vista så allvarligt ändå, det gör inte jag!

mindlights bild

Håller med.

Oavsett vad folk säger på LP så har det ju inget att göra med vad jag installerar på min burk. Tycker hela resonemanget är lite smålustigt.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Lasps bild

Jo mindlight.
Precis som ett bra samhälle är man beroende av en gemenskap för att klara ut framtida problem.

Om LinuxPortalen skall ha ett antal kratfulla åsiktsyttrare (fint ord va!) så kommer de hjälpsamma och skärpta att lämna.

Och det är det som gör att funderar på denna övergång.

Kanske är det enklast att bara överge LinuxPortalen, det kan jag hålla med om! Men jag ser dessa tendenser på allt flera forum, jag kanske inte alltid är snäll och hjälpsam, men ofta har nog många fått ut en del av Lasp.

Om jag inte finner anledning till att vara kvar på LinuxPortalen så finns inget Linuxintresse heller.

Så konstoigare är det inte.

Och för min del är detta med m$ inget problemn eftersom jag har en MSDN prenumeration.

Jag vill att datorer i framtiden skall finnas tillgängliga för fler människor, som verktyg och för nöje.

Då bör vi kunna hjälpas åt att skapa de plattformarna för Fria programvaror.

Under de senaste dagarna har vi kollat in vad Naturen ger oss, år efter år. Trots människornas hantering av det tredje klotet från Solen.

Så kanske det finns en framtid trots allt Wink

PS/ Tack mindlight för ditt separata inlägg, om du läser mitt under tidigare diskussioner, ser du just att jag inte blockar, utan tycker att det är tillåtet med fria åsikter.

Dock tar jag själv friheten att inte behöva lyssna på dem Wink

polters bild

Jag hör mycket om alla dessa påstådda negativa inläggen om olika distributioner, men jag kan nog bara komma ihåg ett par sådana. Jag har kollat runt, men jag hittar sällan något sådant, så jag antar att det antingen är så att några individer har hakat upp sig på detta fåtal negativa inlägg (även känt som distkrig, eller liknande) eller så har jag missat något.

Och det är inte fel att klaga på XP eller Vista utan att ha provat det, om det är konceptet med ofri mjukvara man protesterar mot. Funktionalitet är en separat fråga. En liknelse är: "jag har aldrig mördat någon, men jag är ändå motståndare till mord". Observera att jag inte på något sätt jämställer mord med att använda ofri mjukvara.

Fundamentalister har vi nog inte på Linuxportalen. Den heter ju inte GNU/Linuxportalen iaf. Smile

hoths bild

Många!

 

Kan man få för många? Nä, det tror jag inte. Jag tror att antalet användare är själva nyckeln för att lösa alla våra problem (med Linux alltså... Wink

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

tux-svens bild

Jag instämmer med "själva nyckeln", bra inlägg hoth. Vi behöver uppnå den där magiska gränsen där omgivningen får upp ögonen för att vi faktiskt finns och att vi börjar bli ekonomiskt intressanta. Då måste det finnas fler Linuxanvändare än en handfull kommandorads- "nördar". (Inget ont sagt om nördarna, dom och deras eminenta kunskap behövs åxå) Flört

Vill vi ha många användare måste vi också förstå att detta kommer att innebära olika typer av användare och därmed också olika krav på datorerna. Att Linux-OS:en är intuitiva och självkonfigurerande kan aldrig vara fel. Friheten att välja kommandoraden finns ju fortarande för de som "envisas" att göra allt manuellt. Tyst

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jensos bild

"kommandoraden finns ju fortarande för de som "envisas" att göra allt manuellt."

 

Vi finns och vi hörs. Vilket är tur det. När vi får fixa, när det automagiska inte fungerar.

Det konfigurationslösa systemet, lär aldrig komma. När det inte går att konstruera något, som vet vad alla tycker, tänker och vill.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

jeffs bild

Som jag har sagt tidigare: min personliga åsikt är inte att operativsystemet är det viktiga, det är funktionen. Vad folk väljer att använda för programvara bryr jag mig väldigt lite om, det känns som att det finns mer produktiva saker att lägga sin tid och energi på än att bli upprörd över att någon använder "fel" programvara.

Något som det däremot känns värt att lägga tid och energi på är att se till att alla kan samarbeta på en lika basis, dvs att vi har standarder som gör det möjligt för folk att arbeta och kommunicera, vilket är det vi alla gör med våra datorer. Det kvittar vilka programvaror vi använder, i slutändan handlar allt om vad vi kan göra med dem och hur vi kan kommunicera och arbeta tillsammans med andra. Därför är det viktigare att poängtera att Microsoft utvecklar en ODF-insticksmodul till Office2007 som hostas på sf.net än att klaga på folk som av någon anledning använder Office2007 eller någon annan programvara. Det som är viktigt är att vi kan öppna deras dokument och att de kan öppna våra dokument. Än viktigare blir detta om vi ser på det ur en demokratiskt synvinkel, där vi måste vara kritiska över vart våra skattepengar tar vägen. Just nu går de beslut som jag inte kan ta del utav om jag inte använder "rätt" programvara, och det anser jag är fel. Det är det enda som betyder något för mig.

 

Visst, jag är som alla andra här övertygad om att Linux är ett bra operativsystem, kanske tillochmed ett bättre operativsystem än andra operativsystem, men varför skall jag håna någon annan för att de inte håller med mig? Visst, jag kan tycka att de har fel, jag tycker varenda människa som påstår att GNOME är användarvänligt har fel, menuppenbarligen så blir de mer produktiva i en miljö de gillar än i en miljö de inte gillar och det duger gott för mig. Den frihet jag får med fri och öppen programvara betyder inte att jag måste tycka om allt som alla gör, bara att jag kan välja bort det om jag inte gillar det.

--------------------------

------

tux-svens bild

Det är naturligvis rikigt, man skall inte håna någon p.g.a. vad de använder för program eller OS. Men visst är det tråkigt om en bekant (kanske t.o.m. med dålig ekonomi) går och köper Microsoft Office för dyra pengar p.g.a. att denne inte ens vet att det finns OpenOffice att ladda hem helt gratis?

Och visst är det synd att någon får sin MS-dator infekterad av elakartad kod bara för att denne inte känner till att det går att ladda hem en bättre och säkrare webbläsare helt gratis?

Sedan är det ju fantiastiskt att vi som kör Linux, i de flesta distar, har flera skrivbordsmiljöer att välja på, allt efter tycke och smak eller vad datorns maskinvara orkar med.

Antagligen är det många som inte vet om att det finns en hel värld med denna otroliga valfrihet och uppsjö av program, både till MS och Linux.

Vi ska aldrig håna någon, bara upplysa och visa vad som finns att tillgå för dem som ännu inte upptäckt det här med fri programvara.

Jeff, du hade en fantastiskt entusiasmerande artikel om KDE4 här på LP för en tid sedan. Du fick mig jättesugen på att prova KDE4. Nu i dagsläget kan jag tycka att KDE4 verkar blivit så fantastikt som du beskrev den gången. (Även om det inte var det vid just det tillfället) Men det är det positiva i den artikeln jag vill se som kärnpunkten - det är på det sättet vi skall berätta om fri mjukvara, så att människor blir intresserade och vill prova.

--

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

zxspectrums bild

Det diskuteras alltid friskt om Windows i linuxforum. Jag har två krav för framtiden.

1. Formaten för musik, dokument m.m. ska vara öppna så inget OS ska kunna dra någon fördel.

2. Man ska kunna byta operativsystem på ett lätt sätt utan att få en massa extra arbete. Det är här min negativa ton mot Microsoft/MacOSX kommer in eftersom det inte är lätt att byta från/till dessa. Min egna personliga åsikt är att alla operativsystem ska bygga på samma "motor". Kan vara Windows, MacOSX eller Linux. I de två första alternativen så finns det ingen rimlig chans att detta ska gå igenom eftersom det är stängt och kommersiellt, alltså finns det bara Linux kvar och därför vill jag att alla datoranvändare har linux i botten i framtiden så man kan välja utan att behöva bekymra sig om man har valt rätt operativsystem.

Jag har inga som helst religiösa anledningar till att köra linux utan det har med valfrihet att göra helt och hållet.

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

jonasbjorks bild

Bara Linux kvar? Har du missat att OSX är Open Source ? Jodå, källkoden för senaste OSX (10.5.2) finns att hämta här. Vill du ha källkoden till någon annan OSX version finns allt från 10.0 här. OSX bygger på Darwin som bygger på FreeBSD. Som du för övrigt också glömde i din jämförelse (där du bara hade Windows, OSX och Linux som kandidater). FreeBSD har syskon det också, NetBSD och OpenBSD till exempel. De är fria operativsystem de med. BSD är för övrigt friare än Linux. Då du inte tvingas till något, mer än att erkänna upphovsmannen (den som skrivit koden). Nu kommer någon att mumla om att OSX inte alls är fritt, eftersom det grafiska gränssnittet Quartz, Quartz Extreme, Aqua med mera.. inte är fritt.. Du kan köra OSX (Darwin) i botten med Xorg och GNOME till exempel. Går alldeles utmärkt. Fritt som i fri talan.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

zxspectrums bild

Åh katten. Alltid lär man sig något nytt. Glad

Sen kvarstår frågan ändå. Program för MacOSX fungerar väl inte till linux och tvärtom? Dessutom är väl artitekturen väldigt olik den i linux så det inte bara är att byta operativsystem på ett lätt sätt?

Finns mängder med fina program till MacOSX som jag saknar till linux som ex. Finale (musikprogram) och Photoshop. Blir fortfarande kompatiblitetssvårighet. Sen har jag inga problem med operativsystem som är stängda så länge jag har valfriheten att välja andra alternativ. Hade det inte varit för att det varit så svårt att gå över från Windows så hade jag gett en eloge till Microsoft och till och med tyckt om Windows.

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

mindlights bild

Men kom igen... diffrentieringen är det som räddar dig från Malware. Om alla kört Linux sen 1998 så kan du ge dig fan på att malware-communityt jobbat en aningens hårdare på att tjäna pengar på Linux.

 

Var du tacksam istället för att det finns alternativ.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Kristians bild

Det är inte helt trivialt att få in malware i open source projekt, förutsatt att maintainern inte sover och lämnar patchluckan på vid gavel

---------------------------------------

 

Marcuss bild

Om man inte bygger själv och distribuerar / litar blint på de som skapar paketen

Kristians bild

Om inte debianfolket har rent mjöl i påsen så ligger många organisationer och företag risigt till Wink

---------------------------------------

 

mindlights bild

Det är skitenkelt.

Kalle är k*t. Kalle surfar porr. Kalle laddar hem en skrivbordsstrippa (som egentligen är ett script som infekterar hans usermiljö med en liten app som väntar på att han kör su eller sudo... som den i hans miljö infiltrerat).

Sen ska kalle köra apt-get update och måste använda sudo / su...

 

Så ja. Infekterad och klar.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Kristians bild

sudo är en "säkerhetsrisk". Men alternativet är att Kalle måste logga ut och in som administratör och i det fallet hade Kalle hellre kört som admin alltid, eftersom allt då blir så mycket enklare

Vad jag förstår så är Policykit en lösning på detta dilemma, där administratören via ett enkelt GUI kan dela ut vissa adminrättigheter till användare, såsom rätten att uppdatera systemet. Kanske kan man också ange en flora paket som användare har rätt att installera på egen hand?

---------------------------------------

 

mindlights bild

Nej. Policykit är inte en lösning.

90% av alla zombiedatorer där ute tillhör privatpersoner. De har ingen administratör för utom sig själv.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Kristians bild

Jag tror inte att man kan säkra upp hemanvändares datorer helt och hållet utan att användaren blir frustrerad över hur krångligt och omständigt allting blivit. "grönsaker är bara nyttiga om man äter dem" - säkerheten får inte bli en för tung börda för då struntar användaren i den.

 

---------------------------------------

 

jonasbjorks bild

Det du efterfrågar är Java , som är ett programspråk/plattform för att skriva operativssystemsoberoende programvara. Tyvärr verkar Java dras med en massa förakt, eftersom det tidigare var slött och långsamt. Det fanns en del kritik mot Java tidigare också, eftersom det inte var fritt - vilket det är nu med en GPL-kompatibel licens.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Marcuss bild

qt?

 

ingen gillar java. det är fortfarande söligt

jonasbjorks bild

Om du lyckas köra en Qt-applikation som kompilerats för Linux på en windowsdator (native) är jag beredd att hålla med dig. Fördelen med Java är just att samma binärpaket kan köras på flera OS utan att kompileras om.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mikaeljs bild


PyQT~~~Six scary words: Java, Mono, Flash, Ubuntu, Eclipse, Netbeans~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

Inte riktigt samma sak att använda skript för att skapa Qt, men jag förstår din tanke. Din signatur är lustig, jag tolkar den som "six scare words: free software, free software, might be free software, free software, free software, free software". Känns som om det är något fel i den.. :/

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mikaeljs bild


Min kommentar är ett oseriöst resultat av flummeri under lite dötid vi hade på jobbet Wink (en så kallad korttidskommentar utan egentlig mening)~~~Six scary words: Java, Mono, Flash, Ubuntu, Eclipse, Netbeans~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild


Python är väl förövrigt mer än ett scriptsspråk? Tittar man på exempel som följer med QT och PyQT så har ju minst lika avancerade applikationer skrivits i pyqt som i c/qt...

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Scripting_language~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

zxspectrums bild

Nej, java är jag inte intresserad av, inte heller vilka program som körs på datorn. Det enda jag vill ha är att man på ett lätt sätt kan byta operativsystem när man vill utan att få krångel, ungefär som att byta mellan Suse och Redhat vilket inte är så jättejobbigt. Däremot att byta mellan Windows och Suse är svårare. Nu har jag aldrig kört MacOSX någon gång men tror inte att det är så lätt att byta mellan MacOSX och Ubuntu?

Alla inställningar man har pillat med i Windows följer inte med i Suse och tvärtom. Är detta jag vill ha bättring på i framtiden.

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

Kristians bild

Här kommer webbaserade tjänster in i bilden, en stor del av dagens och ännu mer av morgondagens vardag. Du loggar in på din google och bloff så får du upp allt du arbetade med igår, och det oavsett vilken maskin du satt på den gången

---------------------------------------

 

jensos bild

Och vaför skulle jag vara intresserad av webbaserat?

*Ploff* de går ned, går det som är mitt ned. Betydligt bättre med att ha sin egen backup lokalt.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

fredentofts bild

Och du överlåter alla dina dokument till google samtidigt.
Låter läskigt om du frågar mig.

Konceptet gillar jag, men inte att allt ska ligga hos en central leverantör som dessutom håller till i en annan del av världen. Vad händer med dina dokument när google får för sig att det du skriver är olämpligt? Eller om de får för sig att systemen inte genererar tillräckligt med pengar. Se bara vad som hände(r) med MSN Music [eff].
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Kristians bild

Jag ser givetvis också faror med konceptet, men samtidigt är möjligheterna väldigt stora. Allt blir enklare för både användare och utvecklare, det finns bara EN version av mjukvaran och den kräver inte att användaren har version X.Y av bibliotek Z installerat lokalt, bara en hyfsat modern webläsare. Om det ska fungera krävs dock tilltro till leverantören och givetvis tillgång till internet. Det senare blir dock ett allt mindre problem.

 

---------------------------------------

 

mauths bild

"Program för MacOSX fungerar väl inte till linux och tvärtom?"

Jag hade en MatLab version R14 eller så, som var till Mac och Unix. Torde ha varit senare än OSX 10. Funkade bra i linux också. Nån bugg med svenska tagentbord och linux (^ funkade inte) annars var det helt ok, i de delar jag testade.

 

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill