Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Trots en del dystergökars negativism

Mitt förlag till min kommun angående införandet av öppen källkod fick en ganska positiv respons, dvs kommunen "skall alltid överväga öppna alternatv" enligt kommunstyrelsens beslut.  Nu kom det även en artikel, i regionens största tidning, om öppen källkod, där mitt förslag omnämns.  Tyvärr är nätversionen av artikeln något nerklippt. Det blåser rätt vindar nu!!  Skrattande

Vad som inte syns här är den delen av artikeln som beskriver hur Eksjö kommun sparade halva IT-budgeten med Linux och öppen källkod. Hoppas att många av kommunens skattebetalare kräver att vi gör samma sak hos oss.  Glad

http://www.nlt.se/artikel.php?id=154907&avdelning_1=102&avdelning_2=5&av...

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Bra initiativ! Härligt med folk som skapar och agerar, istället för att bara gnälla i forum

---------------------------------------

 

badmojos bild

Min hemkommun Motala har gått över till tunna klienter. Alla skolor i hela kommunen kör ThinLinc från Cendio. De sparar skapligt med pengar på det. Själv är jag delaktig på så sätt att jag är dataansvarig på en skola f-5 och fem förskoleavdelningar.

 

Mama always said life was like a box a chocolates, never know what you're gonna get.

Mama always said life was like a box a chocolates, never know what you're gonna get.

tux-svens bild

Javisst, Motala är väl en av föregångarna när det gäller öppen källkod. Eksjö hade åxå löst det med tunna klienter och Linux + användarprogrammen på en central server tror jag. Man gjorde tunna klienter av de gamla pensionsmässiga datorerna istället för att köpa nya Windowsburkar. På köpet fick man betydligt mindre driftstrul!!  Glad

Med mitt inlägg vill jag gärna ge uppmuntran till de som skulle vilja göra något för att pusha för öppen källkod. Det är bara att köra på - det finns inget att förlora!!! (utom för MS förståss)

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!