Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Är det någon mer än jag som försöker?

Komma till tals i Ring P1 alltså.  Jag försökte idag igen, för att bemöta den där stockholmaren som tyvärr fick sista ordet i Torsdagens inlägg om öppen källkod.

Han svamlade runt om att "öppen källkod var osäker därför att alla visste hur den var gjord".  Han har hitintills inte blivit emotsagd, vilket är mindre bra.  {#emotions_dlg.frown}

Jag försökte ringa, och kom fram till "slussen" idag, men jag kom aldrig längre. Det hörde jag nästan direkt på tonen hos den som tog emot samtalet att det skulle bli så.

Hjälp till att få lite positivt tryck på öppen-källkod-diskussionen! 

Man kan även maila och tala in inlägg.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

danjeels bild

Iofs var det ju 4 som ringde till fördel av Öppen källkod, o en stackare som har blivit lurad att tro att stängd mjukvara automatiskt är säkrare..

 

[IMG]http://www.dlq.se/piratpartiet/ub_piratpartist.png[/IMG]

tux-svens bild

Absolut, men det var han med "skuvad" uppfattning som fick sista ordet. I den "kort-repris" som sändes på Fredag morgon kunde man höra mitt inlägg som därefter avslutades med det osakliga om öppen källkods riskproblem. De som lyssnade på mogonsändningen fick den avslutande smaken i munnen.  Att "öppen källkod är nog inget bra, det är osäkert"  Det var en kompis till mig som hade råkat höra mogonsändningen och ringde och frågade mig om detta  var sant.  Det står ju oemotsagt i nuläget.

(Det  går att ringa "Ring P1" 099 51010, det går utmärkt att ringa in ett inlägg  även utanför programtid.)

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!