Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Webbläsaren Opera 10 på eeePC 900

Jag gillar egentilgen Firefox skarpt, men den blir otroligt seg på min lilla eeePC 900. (Ej Atomprocessorn)  Svt:s hemsida får ofta maskinen att stanna upp och "gråa ner" skärmen.  Detta gäller i synnerhet Firefox 3.0, men Firefox 3.5 är åxå seg, i alla fall om man jämför med Opera 10. Speciellt om "TURBO" är påslaget!

Jag  rekommenderar varmt Opera 10 för resurssvaga maskiner!

Nackdelar då?  Ja själva GUI:t kan kännas ovant, men man vänjer sig!  Svårare är det med avsaknaden av NoScript.  Vad mycket skräp man blir förskonad från i Firefox med NoScript aktiverat!

Men dessa små nackdelar kan jag lätt förlåta när jag ser vad snabb webbläsaren är.

Opera 10:s "TURBO" aktiverar du under " verktyg" -> "Inställningar" -> "Webbsidor".  {#emotions_dlg.smile}

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tomasuus bild

Själv har jag börjat köra Google Chrome på min eee900 det är också en mycket snabb webläsare. Som jag starkt kan rekommendera Smile

tux-svens bild

Kör du via Wine eller hur gör du?

---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

tomasuus bild

tomasuus bild

tux-svens bild

Nu har jag lagt till Chrome på min stationära för att prova.  Om man vill ha med Flashplayern så gör man så här (i Ubuntu 9.04/Mint 7): http://www.howtoforge.com/how-to-enable-adobes-flash-player-in-google-ch...

 ---

Linux Mint - när Linux smakar som bäst!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

johnh3s bild

Kollade i programförrådet i Pardus 2009, webbläsaren Opera 10 finns där om man vill ha den.

Har inte så bra erfarenheter av tidigare operaversioner så jag föredrar Firefox.

Men det var längesen jag testade.

 

bittins bild

Själv har jag börjat köra Google Chrome på min eee900 det är också en mycket snabb webläsare. Som jag starkt kan rekommendera Smile
Brukar köra Opera på Windows / Wii / Mobil, kör dock uzbl på min eeepc Smile