Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE 4.4

 Det har inlagget ar gjort med KDE 4.4 som jag haller pa att prova.  Det ar bara en beta1 men den funkar imponerande bra anda.  Nu tycker jag KDE barjar bli riktigt trevligt igen.

Det ar PLD Linux jag kor. och det ar riktigt snyggt maste jag saga.  

Utgavan ar inte avsedd for vanliga anvandare, den ar avsedd for testare och utvecklare.

For mig funkar inte ljudet..

Ladda hem och kolla om ni ar nyfikna

http://www.ask.com/bar?q=distorwatch&page=1&qsrc=2417&dm=all&ab=0&u=http...

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

Jo det är bra, jag kör från svn. Speciellt tycker jag att det är najs att dom implementerat fluxbox funktion för att gruppera flera applikationer tillsammans i samma fönster.

- ARCH LINUX -

extons bild

Jag har testat disten (i VirtualBox), eftersom jag alltid är på jakt efter nya intressanta remaster-projekt.

KDE 4.4 var dock lite av en besvikelse "på ytan". Jag kunde inte märka någon skillnad mot KDE 4.3.

Jag testade iofs inte så länge, men en "bugg" upptäckte jag. Det gick inte att stänga ner systemet via menyn. Var tvungen att öppna en terminal och köra sudo poweroff.

LINUX.EXTON.NET

gorgos bild

det är ju fortfarande beta, min kde 4.3 funkar finfint, börjar gilla kde mer än gnome numera. får se hur kde 4.4 blir Smile väntar tills den blir mer stabil av sig

vad kör du för något? gnome eller kde?

dikatlons bild

Det är det småa som gör det stora. Jag är glad över t ex krunner (Exekverings-propmten Alt+F2), som har fått alternativ för att glida fram i övre skärmkanten likt yakuake. Dessutom så har man fixat till så att Desktop activites har fått en mer präglad användningsområde, även så har man fixat så att det går att konfiguera musintegration med plasma-skrivbordet ( t ex vad som händer om man scrollar när musen är på ledig yta vid plasma-skrivbordet osv ). Det var bara några få detaljer.

- ARCH LINUX -

gorgos bild

 låter inte fel det, får tanka in det när det blir stable Smile

tux-svens bild

Gorgo, den länken som jag angav ovan är till en live-skiva.  Den har ingen intallerare f.n.  Det sakas även en del annat som en "normal" distro innehåller. Paketinstallerare t.ex.  Den är bara till för att kolla hur 4.4 ser ut och känns.   Wink

Jag tänker nog vänta lite till innan jag börjar köra KDE igen.  Jag har alltid kört KDE 3.5 tidigare men blev lite trött då det varit en obra blandning av KDE 3.5 och KDE 4.x en tid.  Detta gjorde att jag provade Gnome och börjat köra det istället.

Gnome har vissa fördelar och KDE har andra fördelar.  Jag ser nu att det är en fördel att ha lite koll på båda.

Exempelvis i KDE är det lätt att ställa in vilka användare som skall synas/döljas vid inloggning. Det är även enkelt och överskådligt att ställa in vilka program som skall "ta hand" om vissa filtyper.

Gnome å andra sidan tar inte så mycket diskutrymme och verkar jobba snabbare.  (på mina maskiner i alla fall)

Jag kommer absolut att ha både KDE 4 och Gnome installerat parallelt i fortsättningen.

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

gorgos bild

jag var tvärtom, hade mest kört gnome tidigare, först nu som jag börjat med kde på allvar, men kört lite kde innan också, men aldrig fastnat som jag gjorde nu dock